Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U Crnoj Gori održani vanredni parlamentarni izbori: Do 20 sati glasalo 56,4 odsto birača - | K-013 Portal

U Crnoj Gori održani vanredni parlamentarni izbori: Do 20 sati glasalo 56,4 odsto birača

crna gora, parlamentarni izbori

Na vanrednim parlamanetarnim izborima u Crnoj Gori je, prema konačnim podacima CDT, na današnjim izborima glasalo 56,4 odsto birača, što je čak 20 odsto manje u odnosu na parlamentarne izbore od 30. avgusta 2020.

Stručnjaci ocenjuju da će ovako mala izlaznost odgovarati strankama sa stabilnim političkim strukturama.

Smatraju da je razloga za ovako malu izlaznost više, ali i da je pre svega reč o prezasićenosti birača s obzirom na protekle izborne procese.

Jedno biračko mesto u Tuzima zatvoreno zbog nepravilnosti

Na jednom biračkom mestu u Opštini Tuzi zatvoreno je, nakon što član biračkog odbora napustio biračko mesto sa glasačkim listićima namenjenim za glasanje putem pisma.

Prema informacijama CeMI-ja, reagovala je i policija.

„Nakon što je u Tuzima, na BM 21, član biračkog odbora napustio biračko mesto sa glasačkim listićima namenjenim za glasanje putem pisma, i nakon reakcije policije, odlučeno je se ovo BM zatvori“, saopšteno je iz CeMI na Tviteru.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.