Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Za ulazak u Severnu Makedoniju od 1. septembra potrebna potvrda o vakcinaciji ili PCR test - | K-013 Portal
ulazak u makedoniju

Za ulazak u Severnu Makedoniju od 1. septembra potrebna potvrda o vakcinaciji ili PCR testStrani i makedonski državljani od sutra će za ulazak u Severnu Makedoniju morati da imaju sertifikat o imunizaciji, negativan PCR test ili dokaz da su nedavno preležali kovid.

Prema odluci vlade u Skoplju, od 1. septembra makedonski i strani držaljani u Severnu Makedoniji moći će da uđu ako prethodno na graničnom prelazu prilože sertifikat o vakcinaciji ili potvrdu o preležanom kovidu 45 dana od dana ozdravljenja ili negativan PCR test star najviše 72 sata.Građanima Severne Makedonije koji se vraćaju u zemlju posle 1. septembra, a nemaju nijedan od ta tri kovid dokumenta biće određen karantin od sedam dana u kućnoj izolaciji rešenjem Državnog sanitarnog inspektorata.

Strani državljani koji prolaze kroz Severnu Makedoniju moći će da prođu u roku od pet sati, uz prethodno potpisanu izjavu na ulasku koju treba da predaju graničnoj kontroli na izlasku iz zemlje.

(Beta)

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.