Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zabranjeno šetati u kupaćem kostimu Starim gradom u Budvi - | K-013 Portal
budva, starti grad, kupaci kostim

Zabranjeno šetati u kupaćem kostimu Starim gradom u BudviTuristi i meštani Budve koji se budu kretali ulicama u zoni Starog grada u kupaćem kostimu ili bez dela odeće biće kažnjeni novčanim kaznama od 200 evra.To se navodi u Odluci Skupštine opštine Budva o komunalnom redu.

Novčane kazne rigoroznije su u odnosu na sankcije koje su bile predviđene prethodnom odlukom, a za poštovanje te odredbe nadležna je Komunalna inspekcija i policija opštine Budva, pojasnio je načelnik Miloš Tajić.

Usvajanjem te odluke u loklanom parlamentu Budva se pridružila Splitu i Dubrovniku, koji su uveli kazne za "golišave" turiste.

Grad Dubrovnik od avgusta 2020. godine ima sličnu odluku o komunalnom redu.

Oskudno odeveni turisti za šetnju Stradunom i drugim delovima Dubrovnika komunalnim inspektorima će platiti kazne od 130 evra.

Početkom ove godine u Splitu je na snagu stupila nova odluka o komunalnom redu, u kojoj su za prekršioce propisane veće kazne od 150 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.