Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zagrebački zoo vrt o životinji kod Apatina: Crni panter kao vrsta uopšte ne postoji - | K-013 Portal

Zagrebački zoo vrt o životinji kod Apatina: Crni panter kao vrsta uopšte ne postoji

crni panter, srbija

U zagrebačkom zoološkom vrtu tvrde da crni panter kao vrsta uopšte ne postoji.

Kako objašnjavaju, najčešće se govori o jaguarima sa melanizmom. Međutim, teško da jaguar luta ovim područjem, prenosi Dnevnik.hr.

 
Dnevnik.hr piše da u Osiječko-baranjskoj policiji tvrde da nisu dobili nikakve zvanične informacije. Da li je velika mačka nečiji ljubimac - nije poznato. Ne zna se ni gde se krije ni šta jede. Međutim, ove vrste su uglavnom aktivne noću i napadaju samo ako se osećaju ugroženo.
 
Vest da granicom Srbije i Hrvatske hara crni panter uznemirila je stanovnike okolnih mesta. Neki od njih tvrde dasu i sami bili svedoci divlje zveri.
 
Petar Sladić, poljoprivrednik iz Apatina, tvrdi za N1 da je crnog pantera video u nedelju, 30. oktobra, prilikom setve na svojoj njivi, na atarskoj tromeđi Apatina, Sonte i Svilojeva.
 
Kaže da nema nikakve sumnje da je u pitanju bio crni panter, jer kao bivši lovac dobro poznaje anatomiju lokalne divljači, ali da je nekoliko dana oklevao da slučaj prijavi policiji, jer se plašio podsmeha lokalnog stanovništva u maloj sredini.
Kaže i da je slučaj prijavio kada je od još nekoliko lokalaca čuo da su takođe videli egzotičnog predatora u vojvođanskom ataru.
Lovci i lovočuvari iz okoline Apatina izjavili su da su navodi o tome da se u tom ataru pojavio crni panter izmišljeni, to jest da je to takozvana "lovačka priča".
 
Predsednik Lovačkog društva Kurjačica iz Prigrevice Ilija Drljača rekao je da je svakodnevno više od stotinu ljudi u lovu i da "niko nije ništa uočio".


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.