Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zaplenjene 272 mašine za rudarenje kriptovaluda na Kosovu - | K-013 Portal

Zaplenjene 272 mašine za rudarenje kriptovaluda na Kosovu

masina za rudarenje kriptovaluta, kosovo

U selu Vračevo, u opštini Leposavić, rano jutros zaplenjene su mašine za rudarenje kriptovaluta, a jedna osoba je privedena pa puštena jer se sama javila u policijsku stanicu.

Direkcija Kosovske policije saopštila je da su zaplenjene 272 mašine i delovi opreme za rudarenje kripto valuta u selu Trebiće kod Vračeva, na području Leška u opština Leposavić, javlja portal Kossev.

Policija je potvrdila da je jedna osoba uhapšeno i da je akcija protekla bez incidenata, a najavljeno je da će te akcije biti nastavljene sve do potpune primene odluke kosovske skupštine i vlade.

Akciju je sprovela Kosovska carina uz asistenciju policije, navodi Kossev, pozivajući se na saznaja u direkciji Kosovske policije regiona Sever.

Akcije kosovske carine i policije se sprovode širom Kosova proteklih dana upravo u vezi sa zaplenom mašina za rudarenje, pa je pre dva dana u Južnoj Mitrovici zaplenjeno 67 tih mašina, a istog dana u selu Surkiš u Podujevu još tri uređaja.

Kosovske vlasti su prošle nedelje odlučile da se obustavi proizvodnja kriptovaluta na Kosovu i to u okviru vanrednih mera zbog energetske krize koja je zahvatila Kosovo.

Kosovski ministar finansija Hekuran Murati naglasio je današnjoj konferenciji za medije da je odluka o zaustavljanju proizvodnje kriptovaluta na Kosovu "bila neophodna", navodi portal Kossev.

Radi se o privremenom ograničenju proizvodnje kriptovaluta, "kako bi se sačuvali džepovi građana", citirali su Muratija prištinski mediji.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.