Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website AK PANONIJA: Mirkov dvostruki vicešampion Srbije - | K-013 Portal

AK PANONIJA: Mirkov dvostruki vicešampion Srbije

ak panonija, atletski klub panonija, atletika

U suboru 6. marta u Atletskoj dvorani na Banjici, održano je Prvenstvo Srbije za mlađe pionire. Atletski klub Panonija je prestavljalo 3 atlatičara a osvojena je i jedna medalja.

U disciplini sportskog hodanja na 1000 m u konkurenciji mlađih pionirki a ujedno i sa 2 do 3 godina starijim suparnicama, Valentina MIrkov je zauzela 5. mesto i postavila novi lični rekord koji sada iznosi 5:52,76, dok je najmlađa Nina Štrkalj zauzela 7. mesto rezultatom 6:47,18.

U istoj disciplini među dečacima Vladimir Mirkov je od početka trke bio u vodećoj gurpi a na kraju je osvojio srebrnu medalju rezultatom 5:46,51.

Već u nedelju održano je Prvenstvo Srbije ovoga puta za starije pionire. Vladimir Mirkov je tada i na stazi dužine 2000 m pokazao da je jedan od najboljih mladih nada u sportskom hodanju pa je osvajanjem srebra još jednom za čitav minut pomerio lični rekord koji sada iznosi 12:06,48.

U trci dečaka na 300m Zandi Štrkalj je popravio lični rekord na 44:46 sekundi dok je Isidora Pavlović u disciplinama 60m i skok u dalj započela sezonu plasmanom među prvih deset.

Ovim je Panonija do sada osvojila 4 medalje na Prvenstvima Srbije a već narednog vikenda ih očekuje Zimski Kup u bacačkim disciplinama koji će se održati u Sremskoj MItrovici..

(K-013)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.