Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Angelina Topić najbolji mladi sportista Evrope - | K-013 Portal

Angelina Topić najbolji mladi sportista Evrope

angelina topic, atletika

Angelina Topić, osvajčica bronzane medalje sa Evropskog seniorskog šampionata u skoku uvis, najbolja je mlada sportistkinje Evrope za 2022. godinu u izboru Evropskih olimpijskih komiteta.

Nagrada "Pjotr Nurovski" dodeljuje se svake godine počevši od 2010, kada je ustanovljena i nazvana po tragično preminulom predsedniku Olimpijskog komiteta Poljske.
 
Angelina Topić je sjajna mlada takmičarka koja već nekoliko godina svojim vanserijskim rezultatima pokazuje ogroman potencijal i kvalitet.
 
Ove godine je i na Svetskom prvenstvu za juniore u Kaliju osvojila bronzanu medalju sa skokom od 1,93 m, a na Evropskom prvenstvu za mlade u Jerusalimu zlatnu medalju.
 
Nakon uručenja titule najboljeg mladog sportiste Evrope, Angelina Topić je izjavila: "Presrećna sam zbog osvojene nagrade koja će mi pomoći u daljoj karijeri i u svim daljim podvizima i hvala svima što ste deo ove moje avanture".
 
Pored nje, u konkurenciji za ovu prestižnu nagradu našle su se još 3 devojke i 1 momak.
 
Drugoplasirana je bila skakačica u vodu Andrea Spendolini Sirieiks (Velika Britanija). Na trećem mestu bio je plivač Filipo Bertoni (Italija) na četvrtom veslačica Sofia Dalidu (Grčka) i na petom mestu gimnastičarka Daria Atmanov (Izrael).
 
Olimpijski komitet Srbije čestitao je Angelini Topić, njenom stručnom timu i Atletskom savezu Srbije na svim ostvarenim rezultatima koje je večeras krunisala sjajnim plasmanom.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.