Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website ATLETIKA: 6 medalja za AK Panonija u Sremskim Karlovcima - | K-013 Portal

ATLETIKA: 6 medalja za AK Panonija u Sremskim Karlovcima

AK Panonija, atletika, medalje

U utorak 23. juna, atletski klub Panonija nasutpio je sa 8 atletičara na prvom takmièenju na novoj tartan stazi u Sremskim Karlovcima. Organizator ovog atletskog mitinga je bio klub S-athletics iz Sremskih Karlovaca a učešće je uzelo preko 300 atletičara od kategorija atletskih škola do seniora.

Kao najmlađa u kategoriji atletskih škola bronzanu medalju za Panoniju donela je Nina Štrkalj u trci devojčica na 400m. Odmah nakon toga u istoj uzrasnoj kategoriji Bojan Karafilovski je na svom prvom takmičenju u bacanju vorteska zauzeo 4.mesto, što je veliki uspeh jer je sa 23,20m bio nadomak bronze.

Usledile su sprinterske discipline na 60 i 200m gde su nastupile Isidora Pavlović i Lajči Štrkalj. One su u veoma jakoj konkurenciji zauzele 4 i 5 mesto.

U muškoj konkurenciji neprikosnoven je bio sprinter Panonije Zandi Štrkalj koji je u kategoriji mlađih pionira očekivao uzeo 2 zlatne medalje u trkama na 60 i 200m.

Uzbudljiva je bila i trka starijih pionirki na 600m, u kojoj je Ana Dragojević osvojila zlatnu medalju taktičkim trčanjem i fenomenalnim finišem.

U juniorskoj kategoriji, kao jedan od najboljih bronzanu medalju u trci na 1000m uzeo je Aleksandar Dugić, dok je u sprintu na 60m zlatnu medalju u seniorskoj konkurenciji osvojio Aleksandar Bošković.

Na ovaj način atletičarima Panonije ostaće lepa uspomena na prvo takmičenje na novoj tartan stazi u Sremskim Karlovcima.

Atletičare Panonije u narednom periodu očekuju brojna takmičenja na prvenstvima Srbije.

(A.D.)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.