Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Balkanijada: Svetski rekord i 11 medalja za Srbiju - | K-013 Portal

Balkanijada: Svetski rekord i 11 medalja za Srbiju

balkanijada, kragujevac

Osamnaesto prvenstvo Balkana za mlađe juniore i juniorke, takmičare do 18. godina, održalo se danas novom stadionu kraj reke Ibar u Kraljevu, a Srbija je na tom takmičenju oborila jedan svetski rekord i osvojila 11 medalja.

Kako je saopšteno iz Srpskog atletskog saveza, Kraljevo je bilo domaćin takmičarima iz 15 zemalja članica Balkanske atletske federacije, koje je okupilo više od 400 atletičara, trenera i oficijelnih lica.

Zemlje učesnice su Austrija, Azerbejdžan, BiH, Bugarska, Hrvatska, Grčka, Izrael, Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Rumunija, Slovenija, Turska, Ukrajina i Srbija.

Našu zemlju predstavljalo je 14 atletičarki i 15 atletičara, od toga je osvojeno ukupno 11 medalja, dva zlata, tri srebra i šest bronzi.

Mlada srpska atletičarka Adriana Vilagoš bacila je koplje težine 500 grama do svetskog rekorda u konkurenciji mlađih juniorki – 70,10 metara.

O tome koliko je ovaj rezultat fantastičan govori da je drugoplasirana takmičarka bacila koplje čak 20 metara manje.

Pored nje, do zlatne medalje skočila je sjajna Angelina Topić koja je zabeležila visinu od 1,83 metara.

Vicečampioni Balkana postali su: Teodora Boberić u troskoku daljinom od 13,01 metara, Filip Stojanovski je u nezvesnoj trci na 110 metara prepone zauzeo drugo mesto sa 14,59 sekundi, dok je Strahinja Radaković bio treći sa istim rezultatom, a o poziciji su odlučivale stotinke.

Zorana Rokavec je sa istom visinom kao prvoplasirana – 1,83 m zauzela drugo mesto na Balkanu.

Muška štafeta na 4 x 100 metara takođe je bila druga rezultatom 42:38.

Bronzane medalje osvojili su: Strahinja Radaković na 110 metara prepone sa 14,59 sekundi, Jovan Stranić u bacanju kladiva sa 70.35 metara.

Novi nacionalni rekord u konkurenciji mlađih juniorki postavila je Anđela Obrađović rezultatom 15,2 metara.

Do trećeg mesta došla je i Lara Polak na 400 metara, Stefan Jovanov u bacanju kugle Maksim Puškar na 3.000 metara.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.