Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ivana Španović hvata zalet za četvrto evropsko zlato - | K-013 Portal

Ivana Španović hvata zalet za četvrto evropsko zlato

atletika, sport, ivana spanovic

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović vraća se na takmičenja i zimsku sezonu otvara na mitingu Svetskog tura u Diseldorfu, koji se održava danas.

Kako je saopšteno, ovo je će biti prvi nastup Španovićeve posle šesnaestomesečne pauze sa međunarodnih takmičenja, koja je usledila kako zbog oporavka od povreda, ali i usled otkazivanja atletskih takmičenja zbog pandemije korona virusa.

Miting u Diseldorfu obeležiće susret kraljice skoka udalj Španović, aktuelne svetske i evropske šampionke u dvorani, i Malaike Mihambo, aktuelne svetske i evropske šampionke na otvorenom.

“Kao i svih prethodnih godina, na prvom takmičenju Ivana će skakati iz kraćeg zaleta. Cilj je da polako gradimo formu, kako bi na Evropskom šampionatu u Torunu, koje se održava početkom marta, Ivana bila spremna da četvrti put za redom odbrani titulu šampionke Starog kontinenta”, istakao je trener Goran Obradović.

Španovićeva je u Diseldorfu trijumfovala 2016. i 2018. godine.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.