Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ivana Španović nije teže povređena, ubrzo se vraća treningu - | K-013 Portal

Ivana Španović nije teže povređena, ubrzo se vraća treningu

ivana spanovic povredjena

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović nije teže povređena i ubrzo će vratiti treningu.

To je za Sportski žurnal izjavio doktor Jovan Đurović, lekar reprezentacije i šef medicinskog tima, koji brine o rekorderki u skoku udalj.

"Kao što sam najavio, snimila je povređeno mesto magnetnom rezonancom. U trenutku snimanja nije bilo podliva, ali je moglo da se uoči da mišić nije pukao, što je najvažnije. Posebno je bitno, jer je reč o odraznoj nozi. Došlo je do jakog spazma, grča. Da se dogodilo na nekom od prethodnih treninga uspela bi najverovatnije da se oporavi i takmiči se. Ovako je od vrste povrede bio gori tajming, momenat kada se to dogodilo - četiri dana pred polazak na takmičenje, na poslednjem bitnom treningu. Ivana uspešno sprovodi sve mere oporavka i uskoro će početi da trenira. Olimpijske igre moći će da dočeka potpuno spremna", rekao je Đurović Žurnalu.

Na poslednjem treningu pred odlazak na EP u dvorani u Torunu, Španović se povredila zbog čega nije bila u prilici da juriša na četvrto uzastopno zlato.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.