Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVAČKI AK Dinamo uspešan na školskim takmičenjima - | K-013 Portal

PANČEVAČKI AK Dinamo uspešan na školskim takmičenjima

ak dinamo, pancevo, atletika

Proteklih desetak dana u Pančevu i Novom Sadu održana su kvalifikaciona takmičenja za najveće takmičenje škola Republike Srbije.

U Pančevu su 9. maja održana dva nivoa takmičenja, i to Opštinsko i Okružno prvenstvo u atletici. Na ovim takmičenjima nastupaju svi najbolji atletičari iz Pančeva i Južnog Banata. Takmičenje je od 1.razreda osnovnih škola, pa sve do 4. razreda srednjih škola. Iz takmičenja u takmičenje konkurencija je sve veća, a samo pobednik ide na viši rang takmičenja kao pojedinac ili član ekipe.

Na takmičenju postoje samo ozbinjne atletske discipline i u svakoj disciplini su trke bile masovne.

Zbog toga je ovo takmičenje pravi pokazatelj kvaliteta i masovnosti klubova u Pančevu, ali i u Južnom Banatu i celoj Srbiji.

Članovi AK ,,Dinamo“ nastupili su za svoje škole i osvojili preko 90 medalja u svim uzrastnim kategorijama.

Dve ubedljivo najbolje atletičarke Pančeva, Sanja Marić i Marija Mrkela, nastupiće u konkurenciji srednjih škola dok će jedina predstavnica osnovnih škola biti Ksenija Mrkela. Tri devojke koje su bez premca dokazale da kada je prava i najjača konkurencija one su uvek najbolje.

Sanja i Marija su, očekivano, sa lakoćom pobedile sve svoje rivalke i bez poteškoća prošle sve regione kao pobednice.

Ksenija Mrkela je Opštinski i Okružni nivo bila izuzetno ubedljiva dok je u Novom Sadu nastupila sa devojkama koje su 2 godine starije od nje. Ona je napravila najveću senzaciju na takmičenju pobedivši takmičarke koje su i na nivou Srbije važile za najozbinjnije konkurente za pobedu. Ksenija je u izuzetnoj trci uspela da pobedi i izbori plasman na Republičko prvenstvo Srbije.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS