Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Španovićeva i Sinančević šampioni Balkana, bronza za Milanu Tirnanić iz Pančeva - | K-013 Portal

Španovićeva i Sinančević šampioni Balkana, bronza za Milanu Tirnanić iz Pančeva

atletika, ivana spanovic, mirjana tirnanic

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović donela je Srbiji prvo zlato na Šampionatu Balkana, koje se ovog vikenda održava u Istanbulu.

Španovićeva je trijumfovala sa najboljim rezultatom sezone 6,75 metara. To je ujedno i treći najbolji rezultat na svetskim rang listama ove sezone.

“Prvi put ove sezone a skoro posle dve godine sam skakala iz punog zaleta, zadatak koji sam imala za današnje takmičenje sam uspešno odradila, tako da smo i trener i ja zadovoljni. Balkansko prvenstvo, kao i miting u Beogradu, koji me očekuje u sredu, uvertira su za glavni cilj zimske sezone, a to je Evropsko prvenstvo. U Beogradu očekujem još bolji rezultat”, izjavila je Ivana Španović posle takmičenja.

Evropsko dvoransko prvenstvo u Torinu održava se od 4. do 7. marta, a najbolja srpska atletičarka boriće se za četvrtu uzastopnu titulu šampionke Evrope.

Šampion Balkana u dvorani postao je i Armin Sinančević, koji je kuglu bacio 20, 63 metara.

Nikola Bursać zauzeo je drugo mesto u trci na 1.500 metara rezultatom 3:46,91 i na taj način postao vicešampion Balkana u dvorani.

Bronzanu medalju u trci na 60 metara osvojila je Pančevka Milana Tirnanić, koja je ovu deonicu istrčala za 7.41 sekund.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.