Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Medalja za AK „Panonija“ na Prvenstvu Srbije za starije juniore - | K-013 Portal

Medalja za AK „Panonija“ na Prvenstvu Srbije za starije juniore

ak panonija, atletika, sport

Na prvom ovogodišnjem Prvenstvu Srbije u atletici u kategoriji starijih juniora, koje je održano 30. i 31. januara u organizaciji Srpskog atletskog saveza, AK Panonija je nastupio sa 2 atletičara.

Prvog dana u disciplini brzog hodanja na stazi Marko Zorić iz AK Surčin je osvojio zlatnu medalju dok je Stefan Lazić - višegodišnji prvak Srbije u disiplini brzog hodanja na stazi od 3000m, osvajio srebrnu medalju.

lazic srebro 23s

Aleksandar Dugić je ovaj put išao sjajno ali je 50m pred cilj nakon treće opomene dobio crveni karton zbog tehničke greške pa je time i diskvalifikovan.

Na seniorskom mitingu koji je održan 5 i 6 februara izmenom kalendara pripojeno je i Prvenstvo Srbije za seniore u višeboju pa je tako prvog dana nastupila Kristina Gojković koja je u prelazno roku u Panoniju prešla iz Crvene zvezde i kojoj je ovo prvi nastup nakon duže pauze usled povrede.

tina bambina 2

Kako je u pitanju bio petoboj, popularna Tina - Bambina je najbolji rezultat imala u skoku u vis gde je imala drugi rezultat od 158 cm. Ostale discipline je uspešo savladala pa su treneri zadovoljni ovim prvim nastupom i 8 mestom u ukupnom plasmanu sa osvojenih 2356 bodova.

Drugog dana takmičenja AK Panonija je nastupio u štafetnim trkama 4x400m.

stafeta 4 400

Muška štafeta u sastavu: Aleksandar Bošković, Aleksandar Dugić, Damjan Čikić i Marko Begenišić je usled bolesti Aleksadra Franca i Nikole Oljače nastupila sa 2 seniora i 2 juniora, pa je tako osvojeno 6 mesto, iako su planovi bili osvajanje bronze.

AK Panonija već narednog vikenda odlazi na pripreme na Zlatibor gde će brusiti formu za naredna takmičenja.

tina bambina 3

(A. D.)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.