Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Automobilizam: Borković na pol-poziciji, Vesnić drugi - | K-013 Portal

Automobilizam: Borković na pol-poziciji, Vesnić drugi

Dušan Borković, Borković, auto-moto, sport

Dušan Borković je zabeležio najbrži krug na kvalifikacijama za treću rundu TCR Istočna Evropa i osvojio pol-poziciju za prvi sprint na automotodromu Masarik u Brnu.

Za volanom M1RA “hjundaija” Borković je od početka kvalifikacija diktirao tempo. Otvorio ih je provizorno najboljim vremenom 2:13.202, da bi u drugom pokušaju to poboljšao na 2:12.876, što je ostalo vreme pol-pozicije. Trkač iz Pančeva trebalo bi da je vlasnik dva najbrža kruga sesije, što mu daje idealna startna mesta i za subotnji i za nedeljni sprint.

Druga pozicija na kvalifikacijama pripala je još jednom srpskom vozaču. Milovan Vesnić je relativno dugo čekao na priliku da izveze svoj reprezentativni krug, da bi s “kuprom” konačno postigao 2:13.439. To je u konačnom ishodu 0.563 sporije od onoga što je postigao Borković i dovoljno za prvi startni red u subotu.

U finalnoj trećini sesije do trećeg mesta dovezao se Austrijanac Sandro Zoubek u “audiju RS 3 LMS” (+0.742), koji je za tačno šest desetinki nadmašio domaćeg vozača “hjundaija” Dušana Kouržila Mlađeg.

Treći startni red za trku 1 obezbedili su Čeh Mihal Makeš u “kupri” i Poljak Šimon Jablonski u “hjundaiju”. Zemljake i Kouržila i Makeša razdvajalo je samo 18 hiljaditih.

Prošlogodišnji vicešampion serije Jahim Galaš s “VW golfom” nije mogao bolje od sedmog mesta, u istom redu s njim biće Petr Čižek u “kupri leon kompetision”.

Treći srpski takmičar Rudolf Pešović zabeležio je petnaesto vreme u današnjim kvalifikacijama (2:18.073), što mu donosi startnu poziciju s unutrašnje strane poslednjeg, osmog reda.

Prva trka češke runde TCR Istočna Evropa vozi se u subotu u 12:45, a druga u nedelju u 14 sati.

Sa četiri pobede u dosadašnja četiri starta Borković ima priliku da već ovog vikenda postane novi šampion serije i da na tronu nasledi Vesnića. Za to mu je dovoljno da iz Brna ode s prednošću od 50 poena nad prvim pratiocem.

(serbianring.com)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.