Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Borković dominirao u TCR Istočna Evropa na stazi u Brnu - | K-013 Portal

Borković dominirao u TCR Istočna Evropa na stazi u Brnu

Dušan Borković, TCR, auto-moto, sport

Dušan Borković, reprezentativac Srbije u automobilizmu, ostvario je još jednu pobedu u TCR Istočna Evropa i osvojio novih 25 bodova na prvoj trci na stazi Brno u Češkoj.

U generalnom poretku srpski vozač dominira, sa do sada osvojenih maksimalnih 125 bodova.

Nakon odličnih kvalifikacija i osvojene pol pozicije u obe trke, Borković je sjajnim startom i odličnom vožnjom tokom cele trke čvrsto držao prvu poziciju i kroz cilj prošao sa gotovo osam sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranog Sandra Soubeka, koji je iza sebe ostavio Poljaka Jablonskog.

Naš vozač M1RA tima u saradnji sa NIS Petrol Racing Timom i danas je bio nezaustavljiv, sada je već izvesno, u osvajanju titule šampiona TCR Istočna Evropa.

"Zadvoljan sam vožnjom i mogu reći da je sve bio kako treba, osim što sam unutar automobila osetio problem sa dodatim kilogramima koje imam i ovog vikenda. Balast se najviše odrazio na gume koje su se nemilosrdno trošile jer staza u Brnu, za razliku od one u Slovačkoj, ima dosta promena pravaca i nema vremena da se gume malo ohlade. Najvažnije je da se ovaj problem nije odrazio na moju vožnju i nadam se da će tako biti i sutra. Iako je već sada izvesno da sam osvojio titulu šampiona, ja jedva čekam sutrašnju trku, kao i poslednji trkački vikend na Hungaroringu i nadam se da situacija sa koronavirusom, neće ništa promeniti", rekao je Borković.

Sutrašnju trku na stazi Brno u Češkoj Borković vozi od 14 sati.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.