Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Džou: Oreol na bolidu mi je spasio život - | K-013 Portal

Džou: Oreol na bolidu mi je spasio život

formula 1, gvanju dzou

Vozač Alfa Romea Gvanju Džou rekao je da mu je oreol na bolidu spasio život, tokom današnjeg zastrašujućeg incidenta u trci Formule 1 za Veliku nagradu Velike Britanije.

U prvom krugu trke na Silverstonu došlo je do velikog incidenta kada je u opštoj gužvi i lančanom sudaru došlo do kontakta izmedju Džoua i vozača Mercedesa Džordža Rasela, u koga je neko prethodno udario,

Bolid Alfa Romea se okrenuo na krov, preleto šljunak pored staze i na kraju se  zaglavio u blizini gledališta, izmedju zaštitne ograde i ograde napravljene od guma u prvoj krivini, što je otežalo Džou izlazak.

Trka je odmah zaustavljena, a Rasel je istrčao iz bolida i proverio je kako je njegov kineski kolega.

Džou je odveden u medicinski centar pored staze, gde je posle pregleda utvrdjeno da nije povredjen.

„Dobro sam, sve je u redu. Oreol me je danas spasio. Hvala svima na ljubaznim porukama“, naveo je Džou na Tviteru.

Na preglede je odveden i vozač Vilijamsa Aleks Albon, a iz britanske ekipe saopšteno je da je helikopterom prebačen u obližnju bolnicu na preglede. Albon je udario u zaštitni zid nakon što ga je udario Sebastijan Fetel iz Aston Martina, pokušavajući da izbegne incident u kome je učestvovao Džou.

Rasel je naveo da je incident na početku trke „jedan od najstrašnijih udesa koje je video“.

Medjunarodna automobilska federacija (FIA) je posle toga zabranila Raselu da se vrati u trku, pošto je njegov bolid kamionom vraćen u boks, dok je on proveravao kako je Džou. Mercedes je zbog toga protestovao, ali FIA nije promenila odluku.

Kada je trka zaustavljena, nekoliko aktivista za zaštitu životne sredine ušlo je na stazu, ali ih je obezbedjenje brzo odvelo. Formula 1 je saopštila da će taj incident rešavati lokalne vlasti.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.