Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Mercedes najbrži na drugom treningu u Japanu - | K-013 Portal

Mercedes najbrži na drugom treningu u Japanu

dzordz rasel, mercedes

Vozač Mercedesa Džordž Rasel bio je najbrži na današnjem drugom slobodnom treningu pred trku Formule 1 za Veliku nagradu Japana.

Rasel je ostvario rezultat od 1:41,935 minuta po kišnim uslovima na stazi Suzuka, odnosno bio je za 0,235 sekundi brži od klupskog kolege Luisa Hamiltona.

Treće vreme imao je lider šampionata i akuelni šampion, vozač Red Bula Maks Verstapen koji je od Rasela bio sporiji za 0,851 sekundu, dok je četvrti bio njegov klupski kolega Serhio Peres.

Najbržih deset na drugom treningu kompletirali su Kevin Magnusen, Karlos Sainc, Fernando Alonso, Valteri Botas, Esteban Okon i Gvanju Džou.

Ranije jutros, na prvom treningu je bio najbolji vozač Alpina Fernando Alonso s vremenom 1:42,248. Iza njega je bio dvojac Ferarija, Karlos Saic i Šarl Lekler, dok je četvrto vreme imao drugi vozač Alpina Esteban Okon.

Do desete pozicije bili su i Kevin Magnusen, Maks Verstapen, Mik Šumaher, Lando Noris, Valteri Botas i Serhio Peres.

Kvalifikacije su sutra od 8.00 po srednjeevropskom vremenu, dok je trka za Veliku nagradu Japana, koja prethodne dve godine nije bila u kalendaru šampionata zbog pandemije korona virusa, na programu je u nedelju od 7.00.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.