Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Šta će biti sa Formulom 1? - | K-013 Portal

Šta će biti sa Formulom 1?

Direktor Formule 1 Ros Bron je za "Skajsports" otkrio detalje o tome kako će izgledati 2020 sezona.

Koronavirus je zaustavio sport u svetu, pa tako nećemo gledati trke Formule 1 u: Australiji, Bahreinu, Vijetnamu i Kini, a i ostale su pod znakom pitanja.

Prva posle njih je Velika nagrada Holandije, koja je zakazana za 3. maj i pričalo se da su velike šanse da i ona bude otkazana.

Međutim, kako je direktor Formule 1 Ros Bron rekao, postoji velika šansa da se šampionat Formule 1 u 2020. godini ipak vozi, sa trkama pomerenim za avgust, kada je obično pauza u šampionatu.

"Možda ćemo uzeti malu pauzu i iskoristiti priliku da uradimo pravu stvar, pošto na startu sezone nećemo imati trke da sve to pomerimo za kasnije u toku godine. Mislim da ćemo u avgustu imati dovoljno vremena da u nekoliko vikenda pomerimo sve te trke i da ćemo posle toga u kalendaru imati sasvim dovoljno vremena. Sezona će izgledati drugačije, ali ćemo i dalje imati dovoljan broj trka i to istih trka. Tako da ćemo zanimljivost sezone zadržati, samo ćemo malo izmeniti kalendar",rekao je Ros Bron u ekskluzivnom intervjuu.

Bron je priznao da trenutno nije idealna situacija ni za Formulu 1, ali da je on optimista.

"Mislim da možemo da imamo punu sezonu, ali to sve zavisi od toga kada će nam sezona početi",iskren je direktor Formule 1.

Ros Bron je nastavio da govori kako je moguće da gledamo vikende Formule 1 od dva dana kako bi se sve "uguralo" u raspored kao i da postoje šanse da sezona počne u Evropi već krajem maja.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.