Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Verstapen kažnjen sa tri pozicije u trci u Sočiju zbog incidenta sa Hamiltonom - | K-013 Portal

Verstapen kažnjen sa tri pozicije u trci u Sočiju zbog incidenta sa Hamiltonom

verstapen, formula 1, trka u sociju

Vozač Red Bula Maks Verstapen kažnjen je dodavanjem tri pozicije u predstojećoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Rusije, pošto je u danas u Monci kriv za incident sa Luisom Hamiltonom iz Mercedesa, posle kojeg su obojica završili trku.

Incident se dogodio u 26. krugu trke za Veliku nagradu Italije, kada je Hamilton izlazio iz boksa. Došlo je do kontakta, Verstapenov bolid je odskočio od ivičnjaka i popeo se na Hamiltonov. Obojica su nepovredjeni izašli iz vozila.

Na fotografijama i snimcima incidenta vidi se kako je guma Verstapenovog bolida udarila Hamiltona u glavu. Sedmostruki svetski prvak ostao je nepovredjen zahvaljujući oreolu koji štiti glavu vozača.

Uz kaznu od tri mesta, koja će se dodati na njegov plasman u kvalifikacijama, Verstapen je dobio i dva kaznena poena u svojoj dozvoli.

"Posle saslušanja obojice vozača, predstavnika ekipa i analize video snimaka, utvrdjeno je da je Verstapen pretežno kriv za sudar sa Hamiltonom u krivini dva", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su sudije razmatrale samo incident, a ne i njegove posledice.

Hamilton i Verstapen se bore za šampionsku titulu, Britanac za rekordnu osmu, a Holandjanin za prvu.

Posle trke u Monci Verstapen je zadržao prednost u generalnom plasmanu sa 226,5 bodova, a Hamilton ima 221,5 bodova.

Trka za Veliku nagradu Rusije vozi se 26. septembra u Sočiju.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.