Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jović: Srpski tekvondo ima lepu budućnost - | K-013 Portal

Jović: Srpski tekvondo ima lepu budućnost

tekvondo, dragan jovic

Srpski tekvondo trener Dragan Jović izjavio je da je zadovoljan rezultatima reprezentacije Srbije, koja je na Svetskom prvenstvu u Meksiku osvojila pet medalja.

Zlato su osvojili Mahdi Hodabahši i Nadica Božanić, srebro Aleksandre Perišić, a bronzana odličja pripala su Tijani Bogdanović i Stefanu Takovu.

"Ovo je nešto posebno, i za nas prvi put viđeno, pet medalja... I nije samo broj, važna je i boja. Imamo dva zlata, četvrti smo po ukupnom učinku, treći u konkurenciji žena, MVP prvenstva sveta je Mahdi Hodabahši i mislim da sam rezultat dovoljno govori", rekao je Jović, preneo je Tekvondo klub Galeb.

"Jako je važno da imamo spoj nove generacije i boraca koji su iskusni, tako da smena generacija neprimetno prolazi. Verujem da ćemo ovim putem do Pariza i da ćemo uspeti da kvalifikujemo više takmičara nego što smo imali u Tokiju", dodao je on.

Srbija je na SP u Gvadalahari imala 10 takmičara.

"Ovi koji su osvajali medalje jesu mladi po godinama, ali su već imali velike rezultata, a vodili smo i mlade takmičare za koje rezultat nije bio imperativ, oni su išli da steknu iskustvo za ovakva takmičenja", rekao je Jović.

Nadica Božanić je istakla da je Srbija pokazala da je na nivou najboljih reprezentacija sveta.

"Mi smo se uvek spremali za ovako nešto, do sada nismo uspeli da se pokažemo u baš tako dobrom svetlu. Sada smo išli sa manjom reprezentacijom, ali su svi bili spremni i pokazali smo da smo na nivou najboljih na svetu", navela je Božanićeva.

Tijana Bogdanović ima po dva odličja sa Olimpijskih igara, SP i EP.

"Jako sam zadovoljna, prvi put u istoriji se Srbija vraća sa ovakvog takmičenja sa pet medalja. Ja sam uspehu doprinela bronzom i ponosna sam na kontinuitet medalja koji traje već deset godina. Ponosna sam na sve reprezentativce, imali smo neka nova lica, Mahdija kao najiskusnijeg na čelu kolone, i ove mlade koji su prvi put učestvoali na SP. Naš tekvondo ima lepu budućnost", rekla je Tijana Bogdanović.

Aleksandra Perišić je u Meksiku osvojila srebro.

"Mislim da još nismo svesni kakav je ovo uspeh, ali nas je desetoro išlo u Meksiko i doneli smo pet medalja", istakla je ona.

Stefan Takov je u Meksiku osvojio bronzanu medalju.

"Ovo je najveći uspeh na velikim turnirima, prezadovoljan sam i svojim nastupom i rezultatima reprezentacije", zaključio je Takov.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.