Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website RVANJE: Zlato za Pančevku Milicu Sekulović u Slatini - | K-013 Portal

RVANJE: Zlato za Pančevku Milicu Sekulović u Slatini

milica sekulovic rvanje, slatina

U subotu 27.08.2022. godine u Slatini (Hrvatska) održan je Internacionalni rvački turnir povodom obeležavanja 50 godina rvačkog kluba Slatina na kome je učešće uzelo preko 150 takmičara iz 18 klubova iz Srbije, Mađarske, Bosne, Slovenije i Hrvatske.

Na svečanoj akademiji selektor svih selekcija Srbije Dokmanac dr Milorad dobio je Zlatnu plaketu i monografiju RK Slatina za doprinos i razvoj rvačkog sporta.

Na poziv trenera ženske rvačke reprezentacije Perović Dalibora učešće su uzele i sve kadetske reprezentativke koje su ove godine nastupale na Evropskom prvenstvu u Bukureštu i Svetskom u Rimu, pa se tako među odabranima ponovo našla i rvačica pančevačkog Dinama Milica Sekulović.

Milica je i ovog puta opravdala očekivanja i posle tri borbe i tri pobede se domogla zlatne medalje, Finalana borba protiv reprezentativke Hrvatske Lane Nogić je bila prava poslastica turnira koju je Milica rešila u svoju korist rezultatom 4-3.

Posle finala Milica je rekla: "Presrećna sam ovim rezultatom, u finalu je Lana bila favorit, obzirom da je starija i da ima medalje i sa balkanskog prvenstva i mediteranskih igara, međutim posle njenog početnog vođstva, nisam podlegla pritisku, već sam uz savete trenera došla do pobedonosnog bacanja i rutinski privela borbu kraju".

Dalibor Perović je izjavio: "Sve naše devojke su pokazale vidan napredak u odnosu na početak kalendarske godine i naporan rad daje rezultat, moram da napomenem da su sve reprezentativke uzele danas medalje i to me čini ponosnim."

Dr Milorad Dokmanac se složio sa Perovićem i dodao: "Rvački savez Srbije u poslednjih par godina ulaže mnogo u razvoj ove dece i ona to vraćaju na najbolji mogući način, od ovih devojaka očekujem tek prave rezultate u seniorskoj konkurenciji. Ovu priliku bih iskoristio da pozovem sve ljubitelje rvanja da u periodu od 10 - 18 septembra posete beogradsku Arenu, prisustvuju Svetskom seniorskom Prvenstvu i uživaju u borbama najboljih rvača sveta."



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.