Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Spektaklom u Aranđelovcu Jelena Preković završila karijeru - | K-013 Portal

Spektaklom u Aranđelovcu Jelena Preković završila karijeru

Jovana Preković

Olimpijska šampionka u karateu Jovana Preković, ujedno i dvostruka evropska i svetska šampionka, završila je večeras karijeru spektakularnom oproštajnom manifestacijom u SRC "Šumadija" u Aranđelovcu.

Nakon himne Srbije Jovana Preković, trener Roksanda Atanasov i njihov tim saradnika iz karate kluba "Knjaz" zajedno sa gostima, prezentovali su nekoliko borilačkih sportova - karate, džudo, rvanje i tekvondo.

Pored predsednika Olimpijskog komiteta Božidara Maljkovića i generalnog sekretara OKS, Đorsja Višackog, spektakularnom događaju prisustvovali su i ministar sporta Zoran Gajić, potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, predsednik Sportskog saveza Srbije, Davor Štefanek i predsednik Opštine Aranđelovac Bojan Radović.

Svečanu manifestaciju uveličali su i mnogi šampioni poput Milice Mandić, Zorane Arunović, Marice Perišić, Aleksandra Kukolja, Zuraba Datunašvilija, japanske karatistkinja Mjaumi Someje, Kajo Someje i mnogi drugi.

U poslednjem meču protivnica Jovani Preković bila je olimpijska šampionka iz Tokija Ivet Goranova.

"Sada kako sam skinula svoju opremu, shvatila sam da je ovo najbitniji dan za jednog sportistu. Odluka da se sve ovo jednog dana završi, smatram da je morala da ima ovakav završetak. Ceo moj rad i trud zaslužuju ovaj jedan minut, hvala vam što ste deo toga. Hvala mojoj porodici, trenerima i prijateljima", izjavila je Preković, koja je proglašena za najboljeg sportistu Srbije 2021. godine u izboru Olimpijskog komiteta.

Ona je ranije najavila oproštaj, pre svega zbog činjenice da karate neće više biti na programu Olimpijskih igara.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.