Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Srpski bokseri u Mariboru jure svetski srebrni pojas - | K-013 Portal

Srpski bokseri u Mariboru jure svetski srebrni pojas

boks, bokseri

Međunarodna boks federacija (IBA) odlučila se na pokretanje Svetske bokserske turneje, potpuno novog takmičenja koje će se sastojati od niza događaja, koji su klasifikovani u četiri kategorije: turniri za dijamantski pojas, zlatni pojas, srebrni pojas i bronzani pojas.

Novo takmičenje startuje u Mariboru sa turnirom serije Silver Belt od 19. do 29. oktobra 2022.

Događaj u Sloveniji imaće srebrnu kategoriju i dočekaće boksere širom sveta među kojima će se boriti i reprezentativci Srbije.

Na pripremama srpske boks selekcije koje su održane na Sokocu u Republici Srpskoj od 5. do 14. oktobra učestvovali su: Rade Joksimović, Omer Ametović, Nazif Sejdi, Džejlan Toskić, Igor Rogić, Almir Memić, Slobodan Jovanović, Bojan Stanojlović, Sadam Mogamedov i Alen Mašović.

Na debiju Svetske bokserske turneje u Mariboru boje Srbije braniće Ametović, Memić, Mogamedov, Fjodorov, Agejev, Mirončikov i Galanov.

"Pripreme su pokazale visok nivo spremnosti naših reprezentativaca koji će se u Sloveniji boriti sa kolegama sa različitih kontinenata, poboljšavajući svoje veštine i ukupno iskustvo. Ovo novoformirano takmičenje od strane Međunarodne bokserske federacije imaće veliki značaj, pokrenuće revoluciju u svetu boksa jer će kroz ova takmičenja bokseri imati priliku da se češće bore sa svojim rivalima sa svih strana planete. Kroz te borbe znaće i videće gde su na svetskoj sceni, šta treba činiti u budućnosti kako bi poboljšali sopstveni nivo i kvalitet, a ujedno će skupljati vredne poene koji će pomoći da se definišu ne samo najuspešniji bokseri na kraju godine na planeti, već i najuspešniji nacionalni savezi, koji su ostvarili najviše rezultate tokom cele sezone", rekao je selektor srpske muške boks selekcije Srbije Milan Piperski, a preneo Bokserski savez Srbije (BSS).

Novi svetski bokserski projekat ojačaće i nacionalne selekcije.

"Ova serija turnira znatno će uticati i profilisati snage svih reprezentacija prilikom odlaska na svetski šampionat jer će selektori znati kakvim kapacitetom raspolažu upravo na toj svetskoj sceni gde do sada nisu imali veći broj turnira. Dosadašnja međunarodna takmičenja, čak i ona sa dugom tradicijom okupljala su boksere iz celog sveta, ali nikada na nivou na kojem se očekuje da bude Svetska bokserska turneja. Početak kao i svaki u svemu sigurno neće biti lak, ali svaki početak je vredan rada i zalaganja kada je ideja dobra i ima dobre namere. Srpska boks selekcija je spremna za nove izazove u ringu, za nove pobede. Kao i uvek, tako i na ovoj seriji takmičenja stremimo medaljama i nadam se da će ih biti u lepom broju", istakao je Piperski.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.