Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Trojica srpskih boksera danas počinju takmičenje na SP u Štark areni - | K-013 Portal

Trojica srpskih boksera danas počinju takmičenje na SP u Štark areni

svetsko prvenstvo u boksu

Trojica srpskih bokserskih reprezentativaca počinju danas borbu za medalju na šampionatu sveta u beogradskoj Štark areni.

Prvi u ring će Pavel Fjodorov u poluvelter kategoriji (63,5 kg), a njegov rival biće Nemac David Gevorgian.

Ukoliko zabeleži pobedu Fjodorova novi meč očekuje ga 30. oktobra sa Turčinom Keremom Ozmenom, četvrtfinalni meč na programu je 1. novembra, a meč za medalju sutradan 2. novembra.

Fjodorovu su potrebne četiri pobede za polufinale i obezbeđenu bronzu.

Danas će se boriti i Almir Memić, u srednjoj kategoriji (75 kg), protiv Engleza Luisa Ričardsona.

Ukoliko zabeleži pobedu sledi susret sa Nemcom Kevinom Šumanom 30. oktobra.

Četiri pobede donose Memiću sigurnu, bronzanu medalju.

Treći predstavnik Srbije drugog dana takmičenja na SP u Beogradu biće Sadam Magomedov, u teškoj kategoriji (92 kg), protiv predstavnika Turske Emira Bujukdaga.

Pobeda bi mu donela meč sa Brazilcem Tešeirom, dok bi ga meč za sigurnu medalju čekao 2. novembra.

U sredu 27. oktobra boje Srbije u Areni braniće Omer Ametović u kategoriji minimum (48 kg), Semiz Aličić u lakoj kategoriji (60 kg), Džejlan Toskić u polusrednjoj kategoriji (71 kg) i Slobodan Jovanović u kruzeru (86 kg).

Kapiten bokserske selekcije Srbije Vladan Babić u superteškoj kategoriji (+92 kg) prvi meč odradiće 28. oktobra, kada će na scenu izaći i Veljko Gligorić u pero kategoriji (57 kg) i Vahid Abasov u velteru (67 kg).

Tamir Galanov u bantamu (54 kg) prvi meč boksuje sa Uzbekistancom Zoirovim 29. oktobra, dok će Vladimir Mirončikov u poluteškoj kategoriji (80 kg), koji je slobodan u prvom kolu, prvi meč boksovati 30. oktobra sa Turčinom Ajkutsunom.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.