Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vladimir Mirončikov sutra od 20.15 za finale Svetskog prvenstva u boksu protiv Gonzalesa - | K-013 Portal

Vladimir Mirončikov sutra od 20.15 za finale Svetskog prvenstva u boksu protiv Gonzalesa

vladimir mironcikov, boks, svetsko prvenstvo u boksu

Srpski bokserski reprezentativac Vladimir Mirončikov boriće se sutra od 20.15 sati protiv Amerikanca Ronija Gonzalesa za plasman u finale Svetskog prvenstva.

Mirončikov je ulaskom u polufinale postao prvi osvajač medalje za Srbiju na velikim takmičenjima posle 26 godina, odnosno posle bronze Slaviše Popovića na prvenstvu sveta u Berlinu 1995. godine, a sada će pokušati da napravi još veći uspeh.

„Srećan sam što sam se upisao u istoriju srpskog sporta. Ipak, nadam se da neću stati na ovome i da ću sutra nošen podrškom u Areni pobediti Amerikanca. Izuizetno mi prija kad čujem skandiranje mog imena sa tribina i kada čujem „Srbija, Srbija“. Daću sve od sebe da svi zajedno na pobedničkom postolju slušamo himnu Srbije“, izjavio je 23-godišnji Mirončikov, a preneo Bokserski savez.

On je ove godine već osvojio jednu zlatnu medalju za Srbiju, na šampionatu Balkana u Zagrebu, gde je ujedno proglašen i za najboljeg boksera.

Mirončikov je plasmanom u polufinale obezbedio i novčanu nagradu Svetske bokserske federacije (AIBA) od 25.000 dolara, srebro je vredno 50.000, a zlato 100.000 dolara.

Takođe, posle šampionata njemu i njegovom treneru sleduje i nagrada od države Srbije.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.