Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Banat Bulls-i bez sreće na startu sezone, sledeća stanica Novi Sad - | K-013 Portal

Banat Bulls-i bez sreće na startu sezone, sledeća stanica Novi Sad

banat bulls, banatski bikovi, americki fudbal

Prvi regionalni klub američkog fudbala Banat Bulsi utakmicom u Starčevu su započeli ovogodišnju borbu za titulu šampiona Srbije.  

Utakmica se odigrala u nedelju 18.04. u 15h na pomoćnom terenu stadiona FK Borac u Starčevu. Ugostili su prošlogodišnje šampione 7 na 7 Tač Prve lige Srbije SBB Vukove iz Beograda od kojih su, nažalost, pretrpeli poraz. Konačni rezultat je bio 13:28 za tim iz Beograda.

Beograđani su poveli odmah na startu utakmice pasom za tačdaun Brantley-a za Nikolu Simovića (0:7) , do kraja prve četvrtine više nije bilo poena, da bi Vukovi na početku druge četvrtine uvećali vođstvo poentiranjem opet preko Nikole Simovića (0:14). Bulsi se nisu predavali, pa su do poluvremena preokrenuli rezultat, Mladena Zlatića je u endzoni pronašao iskusnog hvatača Bratislava Bošnjaka, pa su na pauzu otišli sa rezultatom 7:14. Posle pauze Vukovi su povećali svoje vođstvo, pasom Brantley-a ka Tihomiru Todorovu (7:21), da bi nedugo zatim Brantley još jednom u endzoni pronašao Nikolu Simovića za 7:28. U četvrtoj četvrtini Bulsi se nisu predavali, ali su uspeli da poentiraju samo još jednom kada je kvoterbek Mladen Zlatić pronašao prvo inostrano pojačanje u Bulsi Džejkoba Lorensa (13:28).

Kapiten defanzivne linije Bulsa Nikola Vuksanović nije bio razočaran posle utakmice:

- Nažalost, izgubili smo prvu utakmicu, ali za prosutim mlekom se ne plače. Izvući ćemo sve pozitivno, a to je da su mlađi igrači podigli svoju igru i najviše se istakli na ovoj utakmici. Nekima je ovo bila prva utakmica u Prvoj ligi Srbije, pravo vatreno krštenje. Show must go on i iz nedelje u nedelju, iz utakmice u utakmicu. Verujem u svoje momke i zato u nedelju očekujem pobedu. Ne potcenjujemo nikoga, ali nismo ovakav tim okupili da bismo samo učestvovali u ligi, nego da bismo pobeđivali. Želim svim igračima brz oporavak i jak fudbal za vikend. – rekao je Vuksanović.

Za vikende Banat Bulsi će u Novom Sadu pokušati da dođu do svoje prve pobede protivi ekipe Wild Dogsa, koja je u prvom kolu pobedila ekipu Black Hornets iz Jagodine.

(J. V.)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.