Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Banatski Bikovi u finalu Prve lige Srbije! - | K-013 Portal

Banatski Bikovi u finalu Prve lige Srbije!

banatski bikovi, americki fudbal

U nedelju 27.06. na Gradskom stadionu u Vršcu odigrana je veoma zanimljiva i uzbudljiva utakmica polufinala Sport Klub Prve lige Srbije između ekipa Banat Buls i aktuelnih šampiona ekipe Divljih veprova iz Kragujevca, iz koje je kao pobednik izašla ekipa iz Banata rezultatom 26:24 i time obezbedila ulazak u finale.

Bikovi su imali težak posao u polufinalu. Utakmicu je tačdaunom otvorio napad Kragujevca. Kvoterbek Veprova je u endzoni pronašao iskusnog reprezentativca Stefana Đurića za 0:7, ali napad Bikova nije čekao i odmah su uzvratili trik akcijom. Kvoterbek Andrej Tasić je uručio loptu trkaču Kiganu Lorensu koji je, umesto da trči, bacio loptu svom bratu Džejkobu Lorensu koji je postigao prvi tačdaun za Bikove u polufinalu. Početkom druge četvrtine, svoje vođstvo povećava ekipa iz Kragujevca šutom za tri poena. Pred kraj prvog poluvremena, Banat prelazi u vođstvo kada legenda američkog fudbala u Srbiji, kvoterbek Andrej Tasić, pronalazi sigurnog hvatača Džejkoba Lorensa za 14:10. Posle pauze, prvi napad u drugom poluvremenu imali su Bikovi, koji su to i iskoristili da povećaju svoje vođstvo novim tačdaunom. Ponovo isti sigurni duo, Tasić za Džejkoba Lorensa. Ali Veprovi se nisu predavali, Ajzaja Vid je još jednom pronašao reprezentativnog tajtenda Stefana Đurića, i time su se približili Bikovima na samo tri poena razlike. Pred kraj treće četvrtine, u igru ulazi reprezentativni kvoterbek Srbije Mladen Zlatić koji pronalazi još jednog reprezentativca Milana Nikolića za 26:17. Ušlo se u samu završnicu i osećala se tenzija sa obe strane. Odbrane nisu dozvoljavali napadima da priđu endzonama. Ipak su Divlji veprovi uspeli da se domognu endzone Bikova i to trčanjem Eštona Herda. Odlučujući trenutak je bio pred kraj četvrte četvrtine kada je ekipa iz Kragujevca trik akcijom pokušala da zbuni iskusnu odbranu Bikova, ali je to sprečio najbolji igrač utakmice Džejkob Lorens, koji je presekao loptu koju je bacio trkač Kragujevca Ešton Herd i time definitivno stavio tačku na ovu utakmicu.

Banatske Bikove sada čeka najvažnija utakmica u sezoni, borba za titulu šampiona Srbije! Oni će se u finalu sastati sa ekipom Vukova iz Beograda, od kojih su pretrpeli poraz u prvom kolu regularnog dela takmičenja. Finale će se odigrati za vikend 10/11. jula.

Plasmanom u finale, ekipa Banat Bulsa stekla je mogućnost da se naredne godine takmiči u međunarodnoj ligi.

(J. V.)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.