Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bronza za Srbiju u sinhronom plivanju na FINA Svetskoj seriji - | K-013 Portal

Bronza za Srbiju u sinhronom plivanju na FINA Svetskoj seriji

reprezentacija srbije u sinhronom plivanju, sinhrono plivanje

Reprezentacija Srbije u sinhronom plivanju osvojila bronzanu medalju na FINA Svetskoj seriji u Kazanju. Kako je saopšteno, posle godinu i po dana pauze reprezentacija Srbije u sinhronom - umetničkom plivanju nastavila je svoj put ka kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Sezona u FINA svetskoj seriji u sinhronom - umetničkom plivanju počela je ovog vikenda u Kazanju, a reprezentacija Srbije nastupa u disciplinama slobodan i tehnički duet u sastavu Nevena Dimitrijević - Jelena Kontić i u disciplini sloboban solo Sofija Džipković, pod vođstvom trenera Svetlane Kontić.

U disciplini tehnički duet Nevena i Jelena su ostvarile istorijski rezultat i zauzele 3. mesto, čime su se našle na pobedničkom postolju iza Rusije i Japana.

Srbija je prvi put u istoriji osvojila medalju u disciplini duet na svetskom nivou u okviru FINA takmičenja.

Nevena Dimitrijević je 2019. osvojila prvi put medalju u disciplini slobodan solo takođe na svetskoj seriji u Pekingu, a to srebro bila je prva medalja za Srbiju ikad, a ovo sada je prva u olimpijskoj disciplini.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.