Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Mladi vaterpolisti Srbije u finalu Evropskog prvenstva - | K-013 Portal

Mladi vaterpolisti Srbije u finalu Evropskog prvenstva

vaterpolisti srbije

Mladi vaterpolisti Srbije, selekcija do 17 godina, plasirali su se u finale Evropskog šampionata na Malti, nakon što su u polufinalu savladali Mađarsku 12:10 (3:2, 3:0, 6:4, 0:4).

Sjajni srpski vaterpolisti, generacija 2004, izborila je još jedno finale na velikom takmičenju za našu zemlju. U polufinalu Evropskog prvenstva na Malti, puleni Miloša Korolije savladali su izuzetno jak sastav Mađarske i tako izborili pravo da u nedelju sa Grcima, koji su u drugom polufinalu savladali Španiju 11:8, igraju za treće zlato ovog leta.

Hvalili su u našem stručnom štabu Mađare, tretirali kao vrhunski sastav ali u bazenu su bili dominantni naši vaterpolisti. Mađari, osim početnog vođstva 1:0 i smanjenja srpske prednosti na 3:2, nisu mogli da pariraju razigranim srpskim igračima sve do poslednje četvrtine kada je pobednik već bio poznat.

U prvoj četvrtini Mušikić, Kojić i Božović su napravili prednost a do poluvremena, u odličnih, drugih osam minuta Urošević, Božović i raspoloženi Kovačević su doneli nedostižnu prednost. Posle velikog odmora, Mađari kao da su krenuli na sve ili ništa.

Mislili su na napad,ali nisu imali rešenja za srpske šutere. Četvrtina puna golova,u kojoj je pored Uroševića dva i Dimitrijevića, Kovačević je još tri puta pogađao mrežu. Ogromnih 12:6 u, do tada, blistavoj partiji.

Utisak su pokvarili u poslenjih osam minuta. Sa četiri gola Mađari su ublažili poraz ali su Srbi i sa 12:10 mogli da slave medalju.

Srbija:Pajković, Jauković, Dimitrijević 1, Mušikić 1, Kojić 1, Gajić, Božović 2, Urošević 3, Kovačević 4, Brešćanski, Stanić, Pavlović, Virijević.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.