Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Novi Beograd posle peteraca poražen u finalu, Pro Reko šampion Evrope - | K-013 Portal

Novi Beograd posle peteraca poražen u finalu, Pro Reko šampion Evrope

vk novi beograd, vk pro reko, liga evrope, vaterpolo

Vaterpolisti Novog Beograda nisu uspeli da stignu do titule prvaka Evrope, pošto su u finalu u Beogradu poraženi od Pro Reka posle boljeg izvodjenja peteraca ukupnim rezultatom 17:16.

U regularnom delu meča rezultat je bio 13:13 (4:4, 2:1, 5:4, 2:4), da bi posle peteraca Pro Reko slavio sa 4:3.

Italijanski tim je uspeo da stigne do svoje 10. titule prvaka Evrope u klupskoj istoriji.

Najefikasniji kod Novog Beograda bio je Nikola Jakšić sa šest golova, a pratio ga je Strahinja Rašović sa tri pogodka. Dušan Mandić, Duško Pijetlović, Angelos Vlahopulos i Radomir Drašović su se po jednom upisali u listu strelaca.

Golove za Pro Reko postigli su Djordjo Zalanki pet, Aron Janger četiri, Djakomo Kanela dva, Aleksandar Ivović i Tomas Halok po jedan.

Novi Beograd je sredinom prve deonice serijom od 3:0 uspeo da stigne do dva gola prednosti 4:2. Uzvratili su Italijani sa dva vezana gola, i na prvu pauzu se otišlo nerešenim rezultatom 4:4.

Za razliku od prve, u drugoj četvrtini vidjena je bolja igra u odbrani na obe strane. Prvi je do vodjstva stigao Novi Beograd golom Strahinje Rašović. U dva navrata srpski tim nije realizovao igrača više, što je iskoristio Pro Reko i preko Zalankija ponovo stigao do izjednačenja.

Na poluvreme se otišlo sa minimalnom prednošću za naš tim 6:5, nakon što je Nikola Jakšić postigao svoj drugi gol na meču.

Pro Reko je sredinom treće deonice uspeo da preokrene rezultat i povede sa 8:7. Tada su se razigrali igrači Novog Beograda, na prvom mestu sa dva vezana gola Strahinja Rašović, i serijom od 3:0 uspeli ponovo da stignu do dva gola prednosti.

Do kraja treće četvrtine srpski tim je uspeo da zadrži prednost od dva gola i u poslednju deonicu udje sa 11:9.

Italijani su bolje ušli u poslednju četvrtinu i sa dva vezana gola stigli do izjednačenja. Posle tajm-auta Igora Milanovića Nikola Jakšić je svojim petim golom na meču vratio prednost za naš tim 12:11.

Na malo više od minut pre kraja Peo Reko je golom Haloka ponovo stigao do izjednačenja. Na 50 sekundi do kraja Jakšić postiže svoj šesti pogodak i donosi prednost Novom Beogradu, ali je Zalanki iskoristio situaciju sa igračem više izjednačio rezultat na konačnih 13:13, i pobednik se rešavao izvodjenjem peteraca.

U prve tri serije vidjen je po jedan promašaj na obe strane. Prvo je Dušanu Mandiću golman Delungo uspeo da odbrani udarac, dok sa druge strane Aron Janger nije uspeo da realizuje peterac.

Odlučujući peterac nije iskoristio Nikola Jakšić u petoj seriji. Igrač odluke bio je Zalanki koji je bio precizan i doneo Pro Reku 10. titulu prvaka Evrope.

Završni turnir Lige šampilona održan je u Beogradu na bazenu „11. april“.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.