Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Startuje Ženska liga u američkom fudbalu: Pančevke kreću u lov na titulu! - | K-013 Portal

Startuje Ženska liga u američkom fudbalu: Pančevke kreću u lov na titulu!

američki fudbal, panthers ladies

U subotu, 24. oktobra od 12h na terenu kod Hale sportova u Pančevu devojke iz Panthers Pančeva započinju svoju borbu za titulu šampiona! Nažalost, zbog trenutnog epidimiloškog stanja, turnir će se igrati bez prisustva publike.

Pored Pančevki, ove sezone u ligi takmičiće se i ekipe: Kikinda Orange Tribe, Požarevac Pastuvi, Kragujevac Wild Cats, Zemun Pirates i Inđija Indians.

Ekipe će biti podeljene u dve grupe: Sever i Jug. Pančevke se nalaze u sever grupi i sa njima u grupi se još nalaze ekipe Kikinda Orange Tribe i Inđija Indians. U regularnom delu takmičenja devojke očekuju tri turnira, a nakon toga po dve najbolje ekipe će otići na finalni turnir.

Osmi šampionat Srbije u ženskom američkom fudbalu. Do sada tri trofeja uzela je ekipa Obrenovac Hawks, dva puta sampion je bio Kragujevac Wild Cats, a po jednom su bile ekipe Čačak Angele Warriors i Kikinda Orange Tribe.

Za Pančevke ove godine će igrati: Marija Perić, Jelena Vamović, Anđela Marković, Katarina Putić, Marija Ranković, Tijana Todorović i Aleksandra Domanović.

Jelena Vamović, kapiten i QB fleg ekipe Pančeva ima vere u mladu ekipu Panthers Ladies.

„Ponosna sam na svaku devojku u timu, sve smo od prvog treninga kao jedan, sve su se maksimalno trudile na treninzima i zbog toga je uvek bila odlična atmosfera u ekipi. Ove sezone nam je osnovni cilj da od ovog tima napravimo dobar i kvalitetan tim, pošto nam je ekipa pretežno sastavljena od novih devojaka koje su se tek upoznale sa ovim sportom. Naravno da pored toga želimo i da se domognemo titule, pokušaćemo da ostvarimo i taj cilj. Verujem da će se trud svih devojaka i dobar rad tokom priprema za sezonu videti od samog starta na prvom turniru”, istakla je Vamovićeva.

(J. V.)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.