Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vaterpolisti Partizana mogu protiv Primorca izbeći selidbu u Regionalnu A2 ligu - | K-013 Portal

Vaterpolisti Partizana mogu protiv Primorca izbeći selidbu u Regionalnu A2 ligu

Da su stvari normalne kao što nisu, šira srpska javnost ne bi ni znala ko vodi ili je vodio vaterpolo klub Partizan, jer bi u krupnom kadru bili igrači, treneri i njihovi (ne)uspesi, ali su ih sukob sadašnje sa bivšom upravom i dramatična borba za opstanak sedmostrukog šampiona Evrope bacili u zapećak, pa je malo ljubitelja ovog sporta registrovalo vest da crno-beli imaju šansu da izbegnu ispadanje u Regionalnu A2 ligu.

U poslednjem času, tj zaključnom kolu višeg ranga takmičenja, u kom im je nužna pobeda nad Primorcem u Kotoru.

Posle remija Mornara sa preostalim rivalom najtrofejnijeg srpskog kluba, prošle nedelje, ekipa Marka Bašića mora da bude maksimalna 7. marta u Crnoj Gori, da bi utekla sa poslednjeg mesta (s najmanje – 8 bodova) i preskočila Mornar (9), kog čeka duel sa Šapcem, ali i Primorac (10) u tom trouglu potencijalnih ptica selica u A2, gde je kragujevački Radnički nedavno uzeo trofej i obezbedio prelaz na viši nivo.

U istoj konkurenciji, zvanoj plej-aut, nalaze se još Šabac (13) i Budva (15), ali su oni na bezbednim položajima u odnosu na pomenute kandidate za ispadanje.

U plej-ofu su sasvim jasne stvari, jer su odigrani svi mečevi, a splitski Jadran, Jug iz Dubrovnika, zagrebačka Mladost i Jadran iz Herceg Novog učesnici su fajnal-fora.

Iz trke za titulu najboljeg vaterpolo kluba regiona ispao je jedini predstavnik Srbije u Top 5 – Crvena zvezda, čiji je ogroman zaostatak za takmacima potvrda više gde se nalazi i kuda plovi jedan od naših najtrofejnijih timskih sportova.

(Danas, foto: Starsport)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.