Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vaterpolisti Srbije posle preokreta pobedili Španiju za finale OI - | K-013 Portal

Vaterpolisti Srbije posle preokreta pobedili Španiju za finale OI

vaterpolisti srbije, olimpijske igre tokio

Vaterpolo selekcija Srbije braniće olimpijsku zlatnu medalju, pošto je danas u Tokiju savladala Španiju u polufinalu sa 10:9 (2:0, 2:5, 1:2, 5:2).

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Dušan Mandić sa tri gola, a Strahinja Rašović i Filip Filipović postigli su po dva gola.

U Španiji bolji od ostalih bili su Alberto Munaris, Rodjer Tahulj i Blaj Malarah sa po dva gola.

Srbija je dobro ušla u meč i prvu četvrtinu je dobila sa 2:0, golovima Filipovića i Andreje Prlainovića.

U nastavku Španija je zaigrala bolje i serijom 4:0 došla je do preokreta, a do kraja druge četvrtine Srbija je uspela da smanji rezultat na 4:5.

BIG Pančevo

Nastavak meča doneo je vodjstvo Španije od 7:4, dok je jedini gol za Srbiju u tom delu igre postigao Rašović, na samom kraju.

Srbija je u poslednjem delu smanjila rezultat na gol razlike, da bi pregledanjem video snimka Španija došla do vodjstva od 8:6.

Do izjednačenja Srbija je stigla golom Stefana Mitrovića na blizu dva minuta pre kraja meča.

U nastavku Španija je ponovo došla do prednosti, nakon čega je Mandić izjednačio, a Filipović na 26 sekundi pre kraja doneo pobedu Srbiji 10:9.

Španija će igrati za bronzu protiv Madjarske u nedelju od 6.40.

Srbija će u finalu igrati protiv Grčke u nedelju od 9.30, a ujedno će braniti zlatnu medalju osvojenu u Riju 2016. godine.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.