Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vaterpolistkinje Vojvodine pobednice nacionalnog Kupa - | K-013 Portal

Vaterpolistkinje Vojvodine pobednice nacionalnog Kupa

vaterpolo klub vojvodina, vaterpolo, sport

Vaterpolistkinje Vojvodine osvojile su Kup Srbije, pošto su u finalu u Beogradu bile bolje od aktuelnog šampiona Srbije, ekipe Palilule, rezultatom 9:7. Novosađanke su u poslednjoj četvrtini rešile pitanje pobednika serijom od 3:0, te su tako došle do prvog trofeja u Kupu.

Povele su Novosađanke golom Anje Švec iz peterca i interesantan je podatak da je od 16 golova čak sedam postignuto iz peterca. Na isti način je poravnala Palilula preko Ane Milićević, da bi u narednom napadu, 29 sekundi pre kraja prvog perioda Švec novim pogotkom vratila Vojvodini vođstvo.

Novosađanke su početkom drugog perioda propustile šansu da iz novog peterca uvećaju razliku, ali su nešto kasnije uspele da iskoriste istu priliku i povele su 3:1. U završnici je na obe strane postignut po još jedan pogodak, pa je ekipa Slađane Drezgić na poluvremenu vodila 4:2.

Treći period obeležila je bolja igra Palilule, koja je golovima Ane Milićević iz peterca, odnosno Mile Gluščević, uspela da preokrene i povede 5:4. To je bilo jedino vođstvo Palilule na ovom meču, a Vojvodina je brzo vratila vođstvo i sa rezultatom 6:5 ušla u odlučujućih osam minuta. Na novo izjednačenje se nije puno čekalo, ali su Novosađanke serijom od 3:0 otklonile sve dileme. Redom su mrežu beogradskog kluba tresle Švec, Milana Popov i Lolita Avdić, za ubedljivih 9:6 dva minuta pre kraja. U poslednjoj sekundi Kristina Miladinović je postavila konačnih 9:7.

Kapitenu Nikolini Travar veliki pehar VS Srbije predao je Viktor Jelenić, predsednik saveza.

Palilula – Vojvodina 7:9 (1:2, 1:2, 3:3, 2:3)

Bazen SRC “Milan Gale Muškatirović”. Sudije: Raković-Krstonošić, Putniković. Igrač više: Palilula 7 (0), Vojvodjna 4 (1). Peterci: Palilula 4 (4), Vojvodina 4 (3).

PALILULA: Petrović, Ignjić, K. Trmčić, A. Milićević 4, A. Trmčić, Rudić, Glušćević 2, D. Milićević, Markov, Mandić, Miladinović 1, Andrejić, Dimitrijević, Bečić. Trener: Vujadinović.

VOJVODINA: Travar, Švec 4, Avdić 2, Banjac, Pantović, Pavlin, Šošić, Popov 1, Kaplarević, Damnjanović 1, Rončević , Moćan 1, Kesegi, Žagar. Trener: Drezgić.

(vaterpolovesti.com)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.