Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bajern i Borusija se protive osnivanju Superlige - | K-013 Portal

Bajern i Borusija se protive osnivanju Superlige

bajern, borusija, superliga

Čelnici Bajerna i Borusije Dortmund pružili su podršku Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA), koja se protivi osnivanju Superlige, prenosi nemački "Bild".

Nemački mediji podsećaju da je bivši šef nemačke televizije RTL Bern Rajhart izabran pre nekoliko dana za novog izvršnog direktora kompanije "A22 Sport menadžment", koja stoji iza projekta fudbalske Superlige.

Evropska Superliga je projekat koji je 12 klubova pokrenulo u aprilu prošle godine, ali je zbog kritika javnosti to takmičenje napustilo devet klubova. Superligu sada podržavaju Real, Barselona i Juventus.

"Projekat Superlige je propao pre više od godinu dana. Naš stav po tom pitanju je jasan", rekao je jedan od čelnika Bajerna Oliver Kan.

Borusija je takođe pružila podršku čelnicima UEFA-e.

"Liga šampiona ima sjajan format. Proširenje koje je planirano za 2024. godinu, poboljšaće ovo takmičenje. Podržavamo UEFA-u, koja misli i na manje klubove", rekao je čelnik Borusije Hans-Joakim Vacke.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.