Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bajernu deseti trofej u Superkupu Nemačke, Mane strelac - | K-013 Portal

Bajernu deseti trofej u Superkupu Nemačke, Mane strelac

bajern, lajpcig, bundesliga, fudbal

Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobedili su u gostima Lajpcig sa 5:3 u Superkupu Nemačke i tako osvojili prvi trofej u novoj sezoni.

U duelu šampiona i osvajača Kupa Nemačke, Bajern je osvojio je deseti trofej u ovom takmičenju, dok Lajpcig nije uspeo da prvi put u klupskoj istoriji podigne ovaj trofej.

Bavarski klub je posle prvih 45 minuta imao prednost od 3:0, Lajpcig je u samom finišu meča uspeo da unese neizvesnost, ali ne i da izbegne poraz.

Bajern je poveo u 14. minutu golom Džamala Musijale, na 2:0 je u 31. minutu povisio Sadio Mane, svojim prvim golom u zvaničnoj utakmici u dresu Bajerna, dok je tačku na prvo poluvreme stavio Benžamen Pavar u 45. minutu posle asistencije Musijale.

Marsel Halstenberg je u 59. minutu smanjio prednost Bajerna, sedam minuta kasnije je mrežu Lajpciga zatresao Serž Gnabri nakon čega je usledila bolja igra domaće ekipe.

Kristofer Nkunku u 77. minutu bio siguran sa penala, da bi Dani Olmo u 89. minutu pogodio za 4:3. Ipak, Lajpcig nije uspeo da stigne do izjednačenja, a tačku na ovaj meč stavio je Liroj Sane pogotkom u 98. minutu.

Nova sezona u Bundesligi počinje narednog petka. Bajern odbranu titule počinje u Frankfurtu protiv Ajntrahta, dok će Lajpcig gostovati Štutgartu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.