Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Barselona ponovo očekuje rekordnu posetu na utakmici svojih fudbalerki - | K-013 Portal

Barselona ponovo očekuje rekordnu posetu na utakmici svojih fudbalerki

barselona, zenski fudbal

Fudbalski klub Barselona saopštio je danas da je rasprodao sve ulaznice za utakmicu svoje ženske ekipe protiv Volfsburga u polufinalu Lige šampiona.

Ulaznice su prodate za nešto više od 24 sata na stadionu Kamp Nou, gde bi 22. aprila, u prvoj polufinalnoj utakmici Lige šampiona, mogao bi da bude oboren novi svetski rekord ženskog fudbala.

Barselona je navela da je 50.000 besplatnih ulaznica omogućila članovima kluba, koji su ih pokupili u ponedeljak, a da su popodne rasprodate ostale karte. Klub nije naveo tačan broj prodatih ulaznica.

Prema pravilima Evropske fudbalske unije (Uefa) odredjeni broj ulaznica ostavljen je za odredjene grupe, a na osnovu toga koliko ulaznica bude oslobodjeno, one će se naći u prodaji uoči utakmice.

Barselona je prošlog meseca postavila svetski rekord ženskog fudbala, kada su četvrtfinalnoj utakmici Lige šampiona protiv Real Madrida prisustvovala 91.553 navijača.

Prethodna rekordna poseta na utakmici ženskog fudbala bila je 90.185 navijača koji su 1999. godine gledali finale Svetskog prvenstva izmedju SAD i Kine na Rouz Bolu u Kaliforniji.

U drugom polufinalu Lige šampiona igraju Lion i Pari Sen Žermen. Revanši su na programu sedam dana posle prvih utakmica.

Finale Lige šampiona je u Torinu 21. maja.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.