Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ćavi predstavljen: Barselona mora da pobeđuje u svakom meču - | K-013 Portal

Ćavi predstavljen: Barselona mora da pobeđuje u svakom meču

cavi, barselona, fc barselona

Hiljade navijača okupilo se danas na stadionu Kamp Nou kako bi dočekalo Ćavija Ernandesa kao novog trenera Barselone, nadajući se da će on moći da preokrene stvari nakon lošeg početka prve sezone posle odlaska Lionela Mesija.

Ćavi je danas zvanično predstavljen kao novi trener na svečanosti koja se obično organizuje samo za vrhunske igrače. Navijači su uzvikivali njegovo ime i mahali klupskim zastavama na tribinama.

Ćavi, koji je potpisao ugovor do juna 2024. godine, mahao je navijačima i slao poljupce nakon što je izašao na teren zajedno s predsednikom kluba Djoanom Laportom.

„Veoma sam uzbudjen“, rekao je 41-godišnji Ćavi navijačima.

„Mi smo najbolji klub na svetu i trudićemo se da budemo uspešni. Barsa ne može da se zadovoljava nerešenim rezultatima ili porazima. Moramo da dobijemo svaki meč“, rekao je Ćavi, koji je na klupi zamenio Ronalda Kumana koji je dobio otkaz.

On je rekao da je dirnut dočekom i poručio navijačima da su potrebni timu.

„Naročito u lošim trenucima. U teškoj smo situaciji kao klub. Potrebni ste nam više nego ikad“, rekao je novi trener Barselone.

Ćavi je naveo da je u januaru 2020. godine, posle smene Ernesta Valverdea, odbio ponudu da preuze tim. Rekao je da u to vreme nije bio potpuno spreman.

On će prvi trening s timom odraditi sutra, iako će većina najboljih igrača biti odsutna zbog obaveza u reprezentacijama.

Pred Ćavijem je težak posao i težak raspored. Debitovaće u derbiju protiv Espanjola 20. novembra na domaćem terenu, a posle toga Barselonu očekuje meč s Benfikom, pa Viljareal, Betis i Bajern iz Minhena.

Ćavi je napustio Barselonu 2015. godine nakon što je pomogao klubu da osvoji 25 trofeja, uključujući četiri Lige šampiona i osam titula prvaka Španije za 17 sezona.

Takodje, on je bio ključan deo reprezentacije Španije koja je osvojila Svetsko prvenstvo 2010, kao i Evropsko prvenstvo 2008. i 2012. godine.

Od odlaska iz Barselone je u Al Sadu, prvo kao igrač, a zatim kao trener.

Barselona se trenutno nalazi na devetom mestu na tabeli Primere sa 17 bodova, 11 manje od prvoplasiranog Real Sosijedada.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS