Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Čeferin: Na jesen vraćamo publiku na stadione - | K-013 Portal

Čeferin: Na jesen vraćamo publiku na stadione

pancevo, beograd, novi sad, vesti, fudbal, uefa

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin rekao je danas da će taj sport prevladati teškoće nastale pandemijom korona virusa i da se nada povratku publike na stadione već na jesen.

"Čovečanstvo je preživelo mnoge ratove i epidemije, pa će sasvim sigurno i novi korona virus, a nadam se da će se na stadione već na jesen vratiti i navijači", kazao je Čeferin u razgovoru za ljubljanski list Dnevnik, prenela je Hina.

Po njegovim rečima, UEFA će iz krize izaći kao pobednik i finansijski će preživeti, kao i nacionalni fudbalski savez.

Čeferin je početkom aprila u Sloveniji izazvao političku buru, kritikujući tonove koje je u svojim javnim nastupima o posledicama epidemije najavljivala tada nova vlada premijera Janeza Janše koju je okrivio za stvaranje lošeg raspoloženja u društvu, pesimizam i lošu javnu komunikaciju, pa su se pojavila nagađanja da namerava ući u slovenačku politiku nakon završetka sadašje dužnosti, što nije sasvim porekao.

U intervjuu za Dnevnik, Čeferin je kazao da sada nema "skoro nikakav kontakt" sa vladom kojoj je na početku epidemije pomogao omogućivši donaciju potrebnog medicinskog materijala iz Kine putem ličnih veza s Džekom Maom, osnivačem kompanije Alibaba.

"Nemam s njima nikakav kontakt i drago mi je da s tim ljudima imam što manje posla, a moj stav da bih im mogao pomoći pokazao se naivnim", kazao je Čeferin, ali je kritikovao vladu Janeza Janše rekavši kako u Sloveniji primećuje sve nižu kulturu dijaloga, napade na novinare i pravosudni sistem, kao i druge društvene sisteme.

"Treba prestati sa sramotnom retorikom, optuživanjem i traženjem prividnih neprijatelja od pre 70 godina i poglede usmeriti u budućnost", dodao je Čeferin aludirajući na konflikte između sadašnje vlade i novinara, te optužbe da su neke današnje društvene strukture u Sloveniji povezane s razdobljem komunističkog režima.

"Većina Slovenaca je pozitivna, ali ih znaju nadglasati negativci jer su agresivni i primitivni", naveo je Čeferin.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.