Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Crvena zvezda povlači dres sa brojem 11 u čast Džajića - | K-013 Portal

Crvena zvezda povlači dres sa brojem 11 u čast Džajića

zvezda, džajić

Na vanrednoj sednici Skupštine Fudbalskog kluba Crvena zvezda verifikovana je odluka Upravnog odbora o povlačenju dresa sa brojem 11 po završetku tekuće sezone, u znak poštovanja prema Draganu Džajiću, saopštio je danas klub.

"Tim potezom, trećoj Zvezdinoj zvezdi će se na još jedan način odati priznanje za sve ono što je učinio za naš klub", kaže se u saopštenju.

Ranije je klub povukao broj 12, posvećen navijačima Crvene zvezde, a 26 je povučen nakon tragične smrti Gorana Gogića 2015. godine u Kini.

"To znači da će Osman Bukari biti poslednji fudbaler Crvene zvezde koji će imati tu čast i privilegiju da nosi dres sa brojem 11, s obzirom da će od leta zadužiti novi broj", naveo je u saopštenju.

Džajić je na današnjoj sednici rekao da nema reči kojima bi mogao da se zahvali na ovom velikom priznanju.

"Kada provedete 60 godina u Crvenoj zvezdi i potom dobijete priznanje, onda zaista morate da budete srećni i zadovoljni. Kad je reč o Crvenoj zvezdi, nastaviću da do kraja života pokušavam da dam mali, bilo kakav doprinos za razvoj i uspešnost kluba", rekao je Džajić i zahvalio inicijatorima za povlačenje dresa sa brojem 11, kao i donosiocima odluke.

Džajić je jedan od najboljih jugoslovenskih fudbalera svih vremena i za reprezentaciju je odigrao 85 utakmica. Bio je predsednik FK Crvena zvezda od 1998. do 2004. godine, a potom se nalazio na različitim klupskim funkcijama. Kao tehnički direktor je maja 1991. godine osvojio Kup evropskih šampiona, a decembra 1991. godine Crvena zvezda je u takmičenju za najbolji klub na planeti osvojila Tojota kup.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.