Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Evropska fudbalska pijaca: Gabrijel Žesus zvanično potpisao ugovor sa Arsenalom, Filips u Mančester sitiju - | K-013 Portal

Evropska fudbalska pijaca: Gabrijel Žesus zvanično potpisao ugovor sa Arsenalom, Filips u Mančester sitiju

gabrijel žesus, mancester, arsenal, fudbal

Dosadašnji fudbaler Mančester sitija i brazilski reprezentativac Gabrijel Žesus potpisao je petogodišnji ugovor sa Arsenalom, saopštio je londonski klub.

"Bi-Bi-Si" prenosi da je Arsenal pristao da klubu iz Mančestera isplati obeštećenje od 45 miliona funti. Brazilski fudbaler će u londonskom timu nositi dres sa brojem devet.

"Razgovarao sam sa menadžerom kluba Mikelom Artetom o klubu, igračima, projektu. Verujem 100 odsto u njega. On je veoma dobar trener. Dosta mi je pomogao dok smo zajedno bili u Mančester sitiju. Kao mlad igrač pratio sam Arsenal zbog Tijerija Anrija", rekao je brazilski fudbaler.

Žesus (25) je ponikao u Palmeirasu, a od 2017. godine bio je član Mančester sitija. Za ovaj klub je odigrao 236 utakmica i postigao je 95 golova.

"Veoma sam srećan što sam potpisao ugovor za ovaj veliki klub. Poznajem stručni štab i neke brazilske fudbalere, koji igraju u Arsenalu. Ovde ima dosta vrhunskih igrača. Oni su mladi, a i ja sam još mlad, tako da sam došao da pomognem", rekao je novi fudbaler Arsenala.

Filips potpisao šestogodišnji ugovor sa Mančester sitijem

Dosadašnji odbrambeni fudbaler Lidsa Kelvin Filips potpisao je danas šestogodišnji ugovor sa Mančester sitijem, saopštio je šampion Premijer lige.

Mančester siti je platio Lidsu obeštećenje od 45 miliona funti i iz Mančestera u Lids poslao mladog fudbalera Darka Boatenga Gijabija.

Filips (26) će u novom klubu nositi dres sa brojem četiri, a tvrdi da je Mančester siti izabrao zbog Pepa Gvaridole.

"Oduševljen sam što sam se pridružio Mančester sitiju. Siti je najbolji klub u Engleskoj koji vodi najbolji trener na svetu Pep Gvardiola. Ostvarenje sna je igrati za klub svetske klase kao što je Siti. Jedva čekam da se priključim novim saigračima", rekao je Filips za zvanični sajt kluba.

On je za Lids odigrao 234 utakmice i postigao je 14 golova. Za reprezentaciju Engleske nastupio je na 23 meča.

Dibala odbio Inter, prelazi u Mančester junajted?

Fudbalski klub Mančester junajted mogao bi da potpiše ugovor sa argentinskim napadačem Paulom Dibalom, prenose britanski mediji.

"Skaj sport" navodi da se novi menadžer "crvenih đavola" Erik ten Hag našao u velikom problemu, pošto je najbolji fudbaler kluba sa "Old traforda" Kristijano Ronaldo najavio da će da napusti Mančester junajted. Ronaldo je poručio Ten Hagu da se neće pojaviti na početku priprema za novu sezonu zbog porodičnih obaveza.

Britanski mediji podsećaju da je Portugalac odlučio da napusti Mančester junajted posle samo godinu dana zbog, kako tvrdi, loše transfer politike i manjka ambicija kluba sa "Old traforda" da se bori za trofeje u svim takmičenjima.

Argentinski fudbaler je poslednjih sedam godina igrao za Juventus, a na 293 meča postigao je 115 golova i imao je 45 asistencija. On je sa torinskim klubom osvojio 12 trofeja.

Čelnici engleskog kluba su kontaktirali Dibaline menadžere. On bi mogao u Junajted da stigne bez obeštećenja, pošto mu je istekao ugovor sa "starom damom" iz Torina.

Argentinski napadač je bio na pragu prelaska u Inter, ali dve strane nisu mogle da se dogovore oko Dibaline godišnje zarade.

Britanski mediji tvrde da Ten Hag želi da ubedi Dibalu da pređe u engleski klub, ali Argentinac ima ponude i Arsenala, Totenhema, Napolija i Intera.

Ćavi ne računa na šestoricu fudbalera u novoj sezoni

Trener Barselone Ćavi Ernandez u narednoj sezoni ne računa na šestoricu fudbalera, a to su Riki Puig, Neto, Oskar Minguez, Kleman Lengle, Samjuel Umtiti i Musa Vague, prenose španski mediji.

Barselona je danas počela pripreme za novu sezonu, a Ćavi je saopštio čelnicima kluba da se odriče šestorice igrača, dok planira da dovede najmanje pet novih fudbalera.

Produženi odmor od nedelju dana dobili su oni fudbaleri koji su tokom juna igrali za svoje reprezentacije.

Španski sportski list "As" tvrdi da je Ćavi poručio šestorici igrača da mogu da potraže nove klubove.

Umtiti bi mogao da ode na pozajmicu, Lengle je na pragu Totenhema, dok ostala četvorica "precrtanih" fudbalera Barselone čekaju pravu ponudu.

Barselona je prošlu sezonu završila bez trofeja, a u La Ligi bila je druga sa 13 bodova manje od Reala.

Ešli Jang ostaje još godinu dana u Aston Vili

Fudbaler Aston Vile Ešli Jang produžio je ugovor sa klubom iz Birmingema do 30. juna naredne godine, prenosi "Skaj sport".

Jang (36) se u Aston Vilu vratio pre godinu dana, a za ovaj klub je prošle sezone odigrao 25 utakmica u svim takmičenjima.

Bivši engleski fudbalski reprezentativac je karijeru počeo u Votfordu, a potom je od 2007. do 2011. godine igrao za Aston Vilu. On je potom nastupao za Mančester junajted i Inter.

Za reprezentaciju Engleske je od 2007. do 2018. godine odigrao 39 utakmica i postigao je sedam golova.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.