Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website FIFA kaznila Srbiju sa 50.000 franaka zbog ponašanja navijača - | K-013 Portal

FIFA kaznila Srbiju sa 50.000 franaka zbog ponašanja navijača

fifa, katar, kazna, srbija

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv fudbalskih saveza Argentine, Srbije, Meksika i Ekvadora zbog ponašanja igrača i navijača na Svetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine, prenosi Sportklub.

Fudbaleri Argentine su nakon trijumfa u finalu Mundijala burno slavili. Trčali su i pevali kroz prostor za zvanične intervjue i pritom oštetili slabe pregradne zidove. Potom se nisu odazvali na poziv da razgovaraju sa međunarodnim medijima.

FIFA je kaznila selekciju Srbije sa 50.000 švajcarskih franaka zbog skandiranja navijača na meču sa Švajcarskom tokom kog su pojedini igrači Švajcarske vređani na nacionalnoj osnovi.

Meksiko je kažnjen sa 100.000 švajcarskih franaka zbog anti-gej skandiranja navijača iz Meksika, dok je Ekvador kažnjen sa 20.000 evra zbog uvreda tokom skandiranja navijača Ekvadora na račun Čilea.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.