Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Fifa produžila primenu pravila o izuzeću igrača iz reprezentacija tokom pandemije - | K-013 Portal

Fifa produžila primenu pravila o izuzeću igrača iz reprezentacija tokom pandemije

fifa, fudbal, sport

Medjunarodna fudbalska federacija (Fifa) produžila je danas primenu ublaženih pravila, koja tokom pandemije korona virusa oslobadjaju klubove obaveze da puštaju sve svoje igrače u reprezentacije.

Klubovi su inače u obavezi da puštaju igrače u reprezentacije. U predstojećim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u martu nastupiće 135 reprezentacija, a još 48 u kvalifikacijama za Kup afričkih nacija. To znači da će više od 3.000 fudbalera, mnogi iz evropskih klubova, morati da putuju širom sveta kako bi se priključili svojim reprezentacijama.

Fifa je ublažila pravila i sada omogućava klubovima da spreče igrače da odu u odredjenim situacijama, kao što je obavezni karantin od najmanje pet dana po povratku u zemlju.

Svako ko se vraća u Veliku Britaniju iz zemalja koje su na njenoj "crvenoj listi", kao što su Portugal, Severna Amerika i delovi Severne Afrike, mora da provede u karantinu 10 dana.

Predsednik Fife Djani Infantino rekao je početkom nedelje da će svi igrači i zvaničnici koji u martu budu putovali u inostranstvo na utakmice, morati da se pridržavaju zdravstvenih pravila u vezi sa pandemijom korona virusa.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.