Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Fudbalski savez Kosova se žalio FIFA zbog zastave "Nema predaje" u svlačionici fudbalera Srbije - | K-013 Portal
fifa, fudbalski savez kosova, nema predaje

Fudbalski savez Kosova se žalio FIFA zbog zastave "Nema predaje" u svlačionici fudbalera SrbijeFudbalski savez Kosova podneo je žalbu FIFA zbog, kako su naveli, "agresivnog ponašanja" reprezentacije Srbije.

Žalbu su podneli zbog, kako tvrde, postavljanja zastave na kojoj je, kako kažu, "prikazano Kosovo u bojama Srbije" i natpisom "Nema predaje", za koju navode da se nalazila u svlačionici srpskih fudbalera pre utakmice Srbija-Brazil u okviru Svetskog prvenstva, javlja portal Kossev.
 
Ovaj navodni akt FSK nazvao je "šovinističkim", te poručio da tome nije mesto na sportskoj priredbi, a "još manje u objektima u kojima se održava najveći događaj svetskog fudbala", piše Kossev.
 
FSK je od FIFA zatražio hitno sankcionisanje radnji koje, kako navode, "šire mržnju među narodima i protivne su ljudskim vrednostima".
 
"Fudbal, kao najpopularniji sport na svetu, prenosi vrednosti jedinstva i suštinu podele, dok se ovaj agresivni čin ne poklapa sa takvim vrednostima, pa mora biti kažnjen", naveo je FSK.
 
Ujedno smatraju da bi Svetsko prvenstvo trebalo da bude mesto gde prevladavaju pozivi na mir, dok se Evropa i svet suočavaju sa krizom usled rata u Ukrajini.
 
"Neprihvatljivo je da ovaj čin prođe u tišini, stoga snažno zahtevamo da FIFA striktno primenjuje svoja pravila i kazni FS Srbije zbog ovog agresivnog postupka i protiv vrednosti koje fudbal prenosi", zaključio je FSK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.