Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Fudbalski savez Rusije razmišlja o preseljenju u Aziju - | K-013 Portal

Fudbalski savez Rusije razmišlja o preseljenju u Aziju

fudbalski savez rusije, azijska fudbalska konfederacija, fudbal

Ruski fudbalski savez (RFU) razmišlja o pridruživanju Azijskoj fudbalskoj konfederaciji (AFC), nakon što je kažnjen od strane Evropske fudbalske unije (Uefa) zbog ruske invazije na Ukrajinu.

"Mislim da je došlo vreme da se ozbiljno razmotri prelazak u azijsku konfederaciju. Ne znamo koliko će trajati zabrana ruskih klubova i reprezentacija, a izostanak s međunarodnih takmičenja bio bi katastrofa za ruski fudbal", rekao je bivši bokser, a sada zastupnik Dimitrij Pirog za Match TV, a prenela HINA.

Uefa je pre nekoliko dana protiv Rusije uvela dodatne sankcije. Ruskim klubovima neće biti dopušteno učešće u evropskim takmičenjima sledeće sezone, muška reprezentacija je isključena iz Lige nacija, a ženskoj selekciji je zabranjen nastup na Evropskom prvenstvu.

Rusiji je zabranjena i kandidatura za domaćina evropskog prvenstva 2028. i 2032. godine.

Do sada je bilo nekoliko zemalja koje su zamenile konfederaciju zbog sportskih ili bezbedonosnih razloga - Australija iz Okeanije se preselila u Azijsku fudbalsku federaciju, dok su se Izrael i Kazahstan iz Azije preselili pod okrilje Uefa.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.