Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Herojski doček za Suaresa u Montevideu - | K-013 Portal

Herojski doček za Suaresa u Montevideu

luis suares, docek, fudbal

Urugvajski fudbaler Luis Suares dočekan je danas kao heroj u Montevideu, po povratku u Nasional, klub u kome je počeo seniorsku karijeru.

Suares je u domovinu doputovao privatnim avionom, čiji je vlasnik njegov dobar prijatelj i bivši saigrač iz Barselone Lionel Mesi.

„Uveren sam da sam ispravno odlučio, iz ugla kluba i zemlje, imajući u vidu pripreme za Svetsko prvenstvo“, rekao je Suares urugvajskoj televiziji.

Nakon trijumfalnog dočeka na aerodromu, Suares, njegova supruga i deca pozdravili su hiljade navijača vozeći se u kombiju tokom 20 kilometara duge povorke do stadiona Nasionala.

„Ovde sam zbog vas. Želim da budem ovde i ne mogu biti sretniji negde drugde“, rekao je Suares na terenu stadiona.

Na stadionu je zatim puštena Mesijeva video poruka za Suaresa.

„Znam koliko ti je važno da budeš u Nasionalu, da se vratiš kući, u svoju zemlju posle toliko vremena. Želim ti sve najbolje. Sada ću morati da pratim rezultate Nasionala“, rekao je sedmostruki osvajač Zlatne lopte.

Suares je kao 18-godišnjak 2005. godine karijeru počeo u Nasionalu, pre nego što je otišao u Evropu i uspešno igrao za Ajaks, Liverpul, Barselonu i Atletiko Madrid.

Sa urugvajskim klubom potpisao je petomesečni ugovor.

Tim ugovorom garantovano mu je da će odigrati najmanje 16 utakmica, kako bi ostao u formi za Svetsko prvenstvo u Kataru krajem godine.

Suares bi četvrti put trebalo da igra na Mundijalu, a najveći uspeh sa reprezentacijom mu je osvajanje Kupa Amerike 2011. godine i plasman u polufinale Svetskog prvenstva godinu dana ranije.

On je najbolji strelac u istoriji urugvajske reprezentacije sa 68 golova iz 132 utakmice.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.