Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Holand zvanično u Sitiju: Na pravom sam mestu da ispunim svoje ambicije - | K-013 Portal

Holand zvanično u Sitiju: Na pravom sam mestu da ispunim svoje ambicije

erling holand, mancester siti, fudbal

Norveški fudbaler Erling Holand kompletirao je danas svoj transfer u Mančester siti i izjavio da je "na pravom mestu da ispuni svoje ambicije". 

Nakon što je Siti aktivirao otkupnu klauzulu, ovaj 21-godišnji fudbaler je stigao u Mančester iz Borusije Dortmund za 51,2 miliona funti.

On je Dortmund odigrao 89 utakmica i postigao 86 golova i u Siti dolazi kao jedan od najpoželjnijih napadača na svetu.

Potpisao je petogodišnji ugovor i novom klubu pridružiće se 1. jula.

„Ovo je dan ponosa za mene i moju porodicu. Uvek sam gledao Siti i uživao u tome poslednjih sezona. Ne možete a da se ne divite njihovom stilu igre – uzbudljiv je i stvaraju mnogo šansi, što je savršeno za igrača poput mene“, rekao je Holand, koji je zvanično predstavljen kao novi igrač Sitija na isti dan kao njegov otac Alfi pre 22 godine.

„U ovom timu ima mnogo igrača svetske klase, a Pep Gvardiola je jedan od najvećih trenera svih vremena, tako da verujem da sam na pravom mestu da ispunim svoje ambicije. Želim da postižem golove, da osvajam trofeje i napredujem kao igrač. Uveren sam da to mogu da ostvarim ovde. Ovo je sjajan korak za mene i jedva čekam da počnu pripreme“, dodao je on. 

Sportski direktor Sitija Ćiki Berigistajn je rekao da je Holand „ogroman talenat“ i da je bio jedan od najboljih napadača u Evropi u poslednjih nekoliko sezona.

„Njegove brojke su izuzetne, a njegovi nastupi u Borusiji iz Dortmunda, a posebno u Ligi šampiona, dokazali su da može da uspe na najvišem nivou. Erling ima sve što želimo od napadača i sigurni smo da će biti sjajan u ovoj ekipi i sistemu“, rekao je on.

Holand, koji je za reprezentaciju Norveške odigrao 21 utakmicu i postigao 20 golova, pre Dortmunda nastupao je za Molde i Salcburg.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.