Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Iranci u finišu meča do pobede protiv Velsa - | K-013 Portal

Iranci u finišu meča do pobede protiv Velsa

iran, vels, svetsko prvenstvo, fudbal

Fudbaleri Irana pobedili su danas selekciju Velsa sa 2:0, u utakmici drugog kola Grupe B Svetskog prvenstva u Kataru.

Pobedu Iranu i prva tri boda na Mundijalu u Kataru doneli su Ruzbe Češmi pogotkom u 98. i Ramin Razejan u 101. minutu.

Izabranici Karlosa Keiroša sada imaju tri boda, koliko i Engleska koja večeras igra protiv selekcije SAD, dok je Vels ostao na jednom bodu koliko ima i SAD.

I Iran i Vels su ofanzivno počeli utakmicu, ali u prvih 45 minuta nije bilo mnogo uzbudjenja na stadionu „Ahmed bin Ali“. Prvi su opasnije zapretili Velšani preko Kifera Mura, a potom je na drugoj strani poništen pogodak Alija Golizadea zbog ofsajda.

Sa početku drugog poluvremena, u 52. minutu, Iranci nisu imali sreće pošto su u razmaku od dvadesetak sekundi dva puta pogodili stativu. Prvo je Sardar Azmun pogodio desnu, a potom Golizade levu stativu. Na odbijenu loptu posle stative Golizadea natrčao je Azmun, ali je golman Velsa bio na pravom mestu.

Izabranici Karlosa Keiroša su i u nastavku bili bolji rival, pritiskali su Velšane, a u izglednoj prilici se u 73. minutu našao Said Ezatolahi čiji je udarac vrhovima prstuju zaustavio Vejn Henesi.

U finišu meča, u 85. minutu, Iran je krenuo u kontranapad, golman Velsa Henesi je izašao iz kaznenog prostora i bukvalno „pokosio“ Taremija, nakon čega mu je sudija pokazao žuti karton. Medjutim, posle pregledanog snimka, arbitar je preinačio odluku i pokazao Henesiju crveni karton.

Kada je izgledalo da Iran neće uspeti da iskoristi igrača više i upiše pobedu, Češmi je u osmom minutu sudijske nadoknade dočekao odbijenu loptu van kaznenog prostora i sjajnim udarcem doneo vodjstvo svojoj ekipi.

Tačku na ovaj meč stavio je tri munuta kasnije Razejan koji je završio kontranapad Irana, prebacivši loptu preko Danija Vorda, koji je na golu zamenio isključenog Henesija.

Fudbaleri Irana će u poslednjem kolu grupne faze igrati sa Sjedinjenim Američkim Državama, dok će Vels odmeriti snage sa Engleskom. Te utakmice su na programu 29. novembra.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.