Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Juventus pobedio Čelsi - | K-013 Portal

Juventus pobedio Čelsi

liga sampiona, juventus, celsi

Fudbaleri Juventusa pobedili su večeras na svom terenu u Torinu evropskog šampiona Čelsi sa 1:0, u utakmici drugog kola Grupe H u Ligi šampiona. Jedini gol postigao je Federiko Kijeza u 46. minutu.

Čelsi je imao inicijativu i više lopte u posedu, a prvu priliku imao je u sedmom minutu preko Romelua Lukakua, koji je šutirao u domaćeg golmana.

Juventus je zapretio u 20 minutu, kada je Federiko Kijeza posle kontranapada po desnoj strani, iskosa šutirao pored gola. Crno-beli su se sredinom poluvremena oslobodili pritiska, u 30. minutu u šansi je bio Adrijen Rabio, ali je šutirao preko gola.

Igralo se brzo, ali do kraja poluvremena ekipe nisu napravile ozbiljnu šansu.

Već na početku drugog poluvremena, posle 10 sekundi, Juventus je poveo golom Kijeze, koji je dobro šutirao pred golom posle dodavanja Federika Bernardeskija.

Čelsi je posle toga napadao, u 52. minutu pokušao je Ben Čilvel, ali je šutirao preko prečke. Igralo se uglavnom pred kaznenim prostorom Juventusa, koji je pretio iz kontranapada, posle kojeg je u 64. minutu dobru priliku propustio Bernardeski.

Juventus se branio, a evropski šampion je napadao, u 83. minutu mogao je da izjednači, ali je iz dobre situacije Lukaku šutirao preko gola.

U 87. minutu Čelsi je tražio penal zbog mogućeg igranja rukom pred golom, ali je posle upotrebe VAR tehnologije procenjeno da Mekeni nije pogrešio.

Do kraja utakmice igralo se pred golom torinske ekipe, koja se dobro branila. Poslednju priliku Čelsi je imao u petom minutu nadoknade, kada je Kaj Haverc posle kornera, glavom zahvatio loptu i poslao je preko gola.

U drugoj utakmici u toj grupi Zenit je ranije danas u Sankt Peterburgu pobedio Malme sa 4:0.

Juventus je prvi u grupi sa svih šest bodova, Čelsi i Zenit imaju po tri, a Malme je bez bodova.

U trećem kolu Juventus će u Sankt Peterburgu 20. oktobra igrati protiv Zenita, a Čelsi će na Stamford Bridžu dočekati Malme.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.